8 cseles téli gardróbtrükk, ami megkönnyíti az életünket

Tegye fel a kezét az, aki már torkig van ezzel a hideg idővel és a réteges öltözködéssel! Nem elég, hogy el kell viselnünk a mínuszokat, a téli ruhákkal még bajok is adódnak: szöszölnek, a cipőnk sós lesz a latyaktól és még sorolhatnánk. Aggodalomra azonban semmi ok, néhány házi praktikával könnyedén elháríthatjuk a váratlanul jelentkező ruhakrízist.

A cserbenhagyó harisnya

Ha esetleg a munkanap kellős közepén megadná magát a harisnyánk, semmi pánik! Ha van a közelünkben hajlakk, spricceljünk a problémás területre, vagy előzzük meg, hogy még tovább szaladjon a szem, és kenjünk rá egy pici színtelen körömlakkot! Az is jó megoldás, ha még használat előtt kiöblítjük, és egy éjszakára a fagyasztóba rakjuk. Miután kivettük, és megszáradt, egy sokkal strapabíróbb harisnyát kapunk végeredményül.

Hajbaj

Hihetetlenül zavaró tud lenni, amikor télen az elektromos feltöltődéstől mindenfelé szállnak a hajszálaink. Ilyenkor kapjunk elő egy illatosítókendőt, és húzzuk végig a fejtetőnkön!

Szúrós textil

A szúrós anyagú ruháinkat is gyorsan pihe-puhává varázsolhatjuk, ha 15 percre egy kevés ecettel hígított vízbe áztatjuk, majd kiöblítjük, és egy éjszakára bezacskózva a fagyasztóba rakjuk. Száradás után mintha kicserélték volna!

Biztosítótűvel biztosítva

Az elektromos feltöltődés nemcsak a hajunknál, a ruháinknál is zavaró lehet, például, amikor az ingünk folyton a harisnyánk derekához ragad. Ilyenkor érdemes elrejteni egy biztosítótűt a ruha belsejében, ezzel elkerülhetjük a kellemetlenséget.

Szöszös pulóver

Megtaláltuk álmaink kötött pulóverét, de az első mosás után szomorúan észleljük, hogy elképesztően kibolyhosodott. Mielőtt teljesen lemondanánk róla, fogjunk egy habkövet, és óvatosan dörzsöljük át az anyagot! Bolyhosság volt, nincs!

Sófoltos lábbelik

A latyakos, hideg idő nemcsak a lelkünknek nem tesz jót, a cipőnknek sem. Ha a csizmánkról szeretnénk eltüntetni a hó- és sófoltokat, bármennyire is furán hangzik, de dörzsöljük át egy kis ecetes vízzel.

vállfás hajtogatás

Okos vállfástrükk

A kedvenc kötött ruháink gyakran eldeformálódnak a folytonos vállfán lógatástól. Ez ellen kipróbálhatunk egy remek technikát: egyszerűen hajtogassuk rá a ruhaneműt!

Jobb szárazon

Ha a munkából hazaérve azt tapasztaljuk, hogy nagyon átnedvesedett a csizmánk, még mielőtt a könnyebbik utat választanánk, és rögtön a fűtőtest alá helyeznénk, először tömjük ki a belsejét újságpapírral! Így a lábbelink megtartja az eredeti formáját.

 

Szöveg: D. E.

(seventeen.com)

Nyitókép: Thinkstock