9 dekorációs trend, ami meghatározó lesz idén és 3, ami nem

Sárgarézzel bevont tárgyak, virágmintás kanapé, fából készült kiegészítők. Ha úgy érzitek, tavaszra szívesen felfrissítenétek az otthonotokat, itt a remek alkalom, hogy ihletet merítsetek.

Amit jobb, ha elfelejtünk: Fehér konyha

Hacsak nem túl pici a lakásunk, érdemes a letisztult, hófehér étkezőnkbe és konyhánkba egy kis színt vinni. A meleg árnyalatú falak és faburkolatok mediterrán hangulatot árasztanak, de az olyan neutrális színekkel, mint a kék vagy a szürke, nem nyúlhatunk mellé.

Amit szeretni fogunk: Nagy pultok és méretes szekrények

konyhatrend

A rusztikus konyhapultok és a faszekrények olasz életérzést csempésznek otthonunk egyik legforgalmasabb helyiségébe. Bátran dekorálhatjuk a falakat fakeretes családi fotókkal, de krémszínűre is festhetjük őket.

Amit jobb, ha elfelejtünk: Rozsdamentes acél mosogatók

beton mosogató

Az előrejelzések szerint az acél helyett rézből, betonból vagy kőből készült mosogatók aratnak elsöprő sikert idén.

Amit szeretni fogunk: Közel a természethez

fa-konyhai-eszkozok

A természetközeliség a legapróbb tárgyakon is feltűnhet. A bőrből készült tárolók, fából faragott konyhai tálak és fűszertartók adják a stílus esszenciáját.

Amit szeretni fogunk: A sárgaréz kiegészítők

sargarez

A tükör szegélye, a csaptelep vagy a szekrény fogantyúja is készülhet sárgarézből. 2018 slágere lesz ez a meleg árnyalatú fém. A nappaliba vagy a hálószobába is nyugodtan beszerezhetünk egy-egy sárgaréz csillárt, vagy állólámpát, a hatás elegáns lesz.

Amit szeretni fogunk: Az „ötödik fal”

ötödik fal

Míg korábban nagyon divatosnak bizonyultak egy szobán belül az eltérő színű falak, addig most inkább a mennyezetet érdemes eltérő árnyalatúra festeni. Meghökkentő megoldás, de nagyon mutatós is lehet, ha ügyesen variáljuk a színeket.

Amit jobb, ha elfelejtünk: Feliratok a falon

feliratok a falon

Az idézeteknek, úgy tűnik, leáldozott. A falakat idén virágtartókkal vagy natúr, például fából készült kiegészítőkkel dekorálhatjuk helyettük.

Amit szeretni fogunk: Bársonyos részletek

A Pantone szerint az idei év színe az ultraibolya, a Sherwin Williams világcég szerint pedig az óceánkék. Nyugodtan szerezzünk be ezekben a színekben bársonykiegészítőket. Kispárna, pléd vagy ágytakaró, bármelyik jöhet!

Amit szeretni fogunk: Nagyobb figyelmet kap az előtér és a bejárati ajtó

bejárati ajtó

Az előszobában elhelyezett hangsúlyos, „pakolós” komódok és cipősszekrények, vagy a mintás szőnyegek és színes falak hozzájárulnak a komfortérzethez. Idén ne feledkezzünk meg otthonunk „kapujáról” sem: fessük színesre a bejárati ajtót, és élvezzük a hatását!

Amit szeretni fogunk: A japán életérzés, a „Wabi-sabi”

wabi sabi

A Wabi-sabi a Japánok szépségről alkotott szemlélete, ami többek között a mulandóságról szól. Az esztétikát ők a tökéletlenségben látják. Egy horgolt terítő itt, egy kézzel készített absztrakt festmény ott, és máris megvagyunk az utánozhatatlan és sokszínű elrendezéssel.

Amit szeretni fogunk: Virágminták

virágminta

Ha kell, bohém, ha kell, elegáns és romantikus. Egy biztos, a virágos kiegészítők sosem mennek ki a divatból. A minta megjelenhet fotelen vagy kanapén is, de ha csak kisebb átalakításokat szeretnénk, cseréljük le az egyhangú ágyneműhuzatot egy frissességet árasztó növénymintásra!

Amit szeretni fogunk: Fekete-fehér

fekete-fehér

Nincs új a nap alatt: a klasszikus fekete-fehér kombináció 2018-ban is megjelenik a lakásdekorációs trendek között.  Hogy ne legyen unalmas, ezt a párost inkább textileknél alkalmazzuk – az ilyen árnyalatú konyharuhák, kisebb terítők kifejezetten mutatóssá tehetik az enteriőrt.

 

Még több lakásdekorációs trendről olvashattok a Nők Lapja Enteriőr különszámaiban.

Szöveg: D. E.

Fotók: Pinterest

(countryliving.com)