7 festői példa arra, hogy becsempésszük a művészetet az otthonunkba

Bár sokan ódzkodnak attól, hogy festményekkel díszítsék az otthonukat – mondván macerásabbá teszi a portörlést –, egy-két szép kép igenis megfér a falakon vagy más bútorokon. Erre most több bizonyítékot mutatunk a közelgő magyar festészet napjára is gondolva.

Falról a polcra

A szokatlan helyre függesztett képek szembetűnőek, érdekesek és játékosabbá teszik a lakás hangulatát.

Játék a kerettel

A művészi munkák a legtöbb esetben nem a precizitásról és szimmetriáról szólnak, ezért bátran merjetek a keretek méreteivel, formáival és anyagaival játszani. Az eklektikusság ebben az esetben maga a művészet.

Felfüggesztve

A függő polcok egy tárlat elemeinek illúzióját keltik, ezért tökéletes helyet biztosítanak a grafikáknak, a fotóknak, a skicceknek és minden képes műfajnak.

Keret a keretben

Egy antik hatású, aranyszínű képkeret a falon magára vonzza a tekintetet, így központi elemévé válhat a lakásnak, ráadásul egy kis múzeumi hangulatot is megidéz.

Elbújtatva

Az átfedés egyszerű módja annak, hogy minimális erőfeszítéssel egészen különleges látványt alkossunk. Persze a portörlés ebben az esetben picit tényleg nehézkes. ;)

Monokróm egyveleg

A hűvös és drámai, ugyanakkor elegáns és letisztult megjelenés egyik kulcsa a monokróm színösszeállítás.

Témák és stílusok keveréke

A festmények különbözősége vonzza a tekintetet, ám, ha maga a téma és a kivitelezés nem is hasonlít, színvilágban azért érdemes a harmóniára törekedni.

 

Még több lakberendezéssel kapcsolatos témáról olvashattok a Nők Lapja Enteriőr magazinokban.

Szöveg: D.A.

Fotó: Pinterest

(redonline.co.uk)