Kézzel készíthető ajándékok karácsonyra

Az ünnepek közeledtével szüntelenül azon jár az eszünk, kinek milyen ajándékkal okozzunk örömet. Úgy gondoljuk, nincs is szebb a saját kezűleg készített meglepetéseknél, amik egyszerre személyesek és egyediek, éppen ezért gyűjtöttünk össze ilyen ötleteket.

A család titkos receptjei egy kötetben

ThinkstockPhotos-179244736

Mit nem adnánk mi is egy családi receptgyűjteményért, amiben nagyanyáink és édesanyánk legfinomabb fogásai találhatóak! Gyűjtsétek egy csokorba a közös étkezések legfinomabb fogásait és örvendeztessétek meg vele a családtagjaitokat – garantált sikert fogtok vele aratni, és a receptgyűjtemény kiemelt helyet kap majd mindenki polcán.

Saját kezűleg készített, ehető finomságok

Orange cinnamon honey cranberry sauce on wood background. toning. selective focus

Az ehető ajándéknak szinte mindenki nagyon örül, főleg, ha édességről van szó. Süssetek hosszabb ideig elálló süteményeket, készítsetek lekvárt vagy gyúrjatok saját kezűleg bonbonokat és szaloncukrokat! A legjobb receptekért keressétek a Nők Lapja Konyha Desszert különszámát!

Csináld magad!-szépségápolási termékek

Piece of natural soap with thyme.

Nem kell drága kozmetikumokat vásárolni ahhoz, hogy meglepjétek szeretteiteket, a legjobb ápoló termékeket ugyanis ti is össze tudjátok állítani. Ez lehet egy kézzel készített szappan vagy arcápoló maszk is. 

Saját ötlet alapján díszített póló

Little girl looking at heart on your shirt

Találó ajándék lehet egy saját ötlet alapján díszített póló is. Egy gyerekrajzzal díszített darab a nagyszülők kedvence lesz.

Fényképalbum a legszebb családi fotókból

ThinkstockPhotos-587189374

Kisgyerekként mi is imádtuk a hatalmas fényképalbumokat lapozgatni. A digitális fotók világában pedig egy klasszikus családi gyűjtemény igazán szívhez szóló ajándék lehet, amit elkészíteni is csupa nosztalgia és élvezet.

Zenés válogatás minden alkalomra

ThinkstockPhotos-585629838

Zenével mindig meg lehet örvendeztetni az embereket. Készítsétek el a saját zenei albumotokat, és ajándékozzátok meg vele a családtagjaitokat! Tegyetek olyan számokat a lemezre, amikről biztosan tudjátok, hogy szeretik, és amiket minden alkalommal szívesen hallgatnak.

Családi kisfilm a legszebb közös pillanatokkal

Film camera chalkboard and roll on wooden table

Írjátok ki DVD-re vagy pendrive-ra a család meghatározó pillanatairól készült felvételeket – lapuljanak azok egy régi VHS kazettán vagy éppen a telefonotokban. De az is jó, ha magatok készítetek egy hosszabb felvételt a családról. Meglátjátok, az öröm határtalan lesz!

Virághagyma, ami a szerető gondoskodástól nevelkedik majd

Muskari sprouts and tulip bulbs ready for planting and garden tools over wooden table.

A virág mindig találó ajándék, a drága cserepes növények helyett azonban adhattok virághagymákat is, amikből gondos nevelés után bújik csak elő a növény. Így, amikor az új gazdájuk minden egyes alkalommal gondozza őket, ti juttok majd az eszébe.

Kézzel írt levél a legszebb vallomásokkal

ThinkstockPhotos-462249907

Olyan ritkán írunk már kézzel, pedig sokkal személyesebb, mint az e-mail vagy az SMS. Karácsony alkalmából vessétek papírra a legszebb, szeretteiteknek célzott üzeneteket, amikben megfogalmazzátok, miért vagytok hálásak nekik, és miért fontosak számotokra. Az üzeneteket adjátok át nekik egy borítékban. Szem nem marad majd szárazon, tapasztalatból mondjuk.

Fotó: Thinkstock