Praktikus tárolási tippek apró konyhákba

Aki valaha is lakott már kicsi lakásban, jól tudja, hogy kreatívnak kell lenni, ha a konyha berendezéséről van szó, hiszen egy alig néhány négyzetméteres helyiség csak akkor lehet komfortos, ha minden aprólékosan meg van tervezve benne. Ehhez adunk néhány tippet.

A titkos ajtó

ajtó

A helykihasználás jegyében érdemes az ajtóra is tárolókat szerelni, mert így tényleg minden felület értelmet nyer.

A fedősztori ;)

fedo

Például a fedők is felakaszthatóak a konyhaszekrény ajtajának belsejére.

Így nem vágja meg magát senki

kes

Egy 10 centis rés sem felesleg: akár beépített, akár utólag összeállított tárolókkal itt is sok mindent el lehet rejteni. Többek között a késeket is a gyerekek elől.

Ha nehezen megy az átszámítás

mérők

Abszolút kedvencünk: mérőkanál tároló és mértékegység számoló tábla egyben. Ezen ugyan nem az itthon használt adatok szerepelnek, de bármikor kivitelezhető kilókkal és decikkel plusz egy kis táblafestékkel is.

Zöldséges rekeszek a receptek mellett

krumpli

A krumplinak és a hagymának kell a szellőzés, ami egy fém irattartó papucsban könnyen kivitelezhető, ráadásul helytakarékos is.

Falra aggatva

serpenyők

Az ajtó mögötti terület mindig holttér, így érdemes abban gondolkodni, hogyan lehet ezt a részt is kihasználni. Szerintünk ez például egy nagyon jó ötlet, hiszen így a mindennapokban gyakran használt holmik karnyújtásnyira vannak.

Fűszerekkel minden sokkal jobb

fűszerek-jó

Fémdobozok és mágnes = tökéletes fűszertartó. Fel tudjátok tenni a hűtőre, a tűzhely fölé, a mosogató mellé a falra, gyakorlatilag bárhová.

Vágódeszkák tárhelye

vagodeszka

A vágódeszka mehet a falra is egy felcsavarozható tartóval.

 

Szöveg: D.A.

Fotó: Pinterest