Woody Allen fiára, Ronan Farrow-ra nem lehet szájkosarat tenni

Míg Woody Allen azt írja önéletrajzi memoárjában, hogy egy ujjal sem nyúlt a lányához, addig a fia, Ronan Farrow arról fest érzékletes képet a Catch and Kill című könyvében, hogy a Weinstein-féle szexuális ragadozók milyen eszközöket vetnek be, hogy elkerüljék a felelősségre vonást.

Apját, Woody Allent is annak tartja, és jogászként, újságíróként hisz a testvérének, Dylan Farrow-nak, aki hosszú évek óta gyermekmolesztálással vádolja a világhírű rendezőt. A most 32 éves Pulitzer-díjas újságíró mégsem a családi botrányok mentén és az apja ekézésével szerzett magának hírnevet, hanem azzal, hogy a másik filmes mogult, Harvey Weinsteint megszorongatta, de munkájával sokat hozzátett ahhoz is, hogy mára megrengett a befolyásos szexuális zaklatók teljhatalma. Sőt, majdnem sikerült elkaszálnia az apja áprilisban megjelent önéletrajzi regényének publikálását is, ami szerinte nem más, mint a nagy hatalmú predátorok egyik önmosdató módszere”

Tudja, miről beszél, hiszen ő volt az, aki a Harvey Weinstein botrányt tovább dagasztotta, cikkét hosszú hónapok nyomozómunkája előzte meg, és sokan – köztük a korábbi munkahelye, az NBC vezetői is – megpróbálták leállítani, amikor látni lehetett, hogy ez a cikk nagyot fog robbanni, és sok befolyásos férfit maga alá temethet. Ronant viszont nem lehetett leszerelni, Weinstein több áldozatát is megszólaltatta, neki beszélt többek között Asia Argento, az olasz rendező, Dario Argento lánya, Emma de Caunes francia színésznő, Ambra Battilana Gutierrez volt Miss Italy-döntős modell, Rosanna Arquette és az Oscar-díjas Mira Sorvino. A cikk végül a New York Times hasábjain jelent meg, ahol korábban  az az ominózus anyag is debütált, amely  Harvey Weinstein filmproducer által elkövetett szexuális abúzusokról szólt, és amelynek hatására a #metoo-mozgalom is elindult.

A saját kiadóját is megszorongatta

A cikk nyomán felduzzadt Weinstein botrány, és az egyre intenzívebb #metoo-mozgalom az apjának, Woody Allenek is betett, aki már hosszú évekkel ezelőtt elkezdte írni önéletrajzi regényét, de a publikálás nem ment olyan könnyen, hiszen a #metoo újra ráirányította a figyelmet az évtizedekkel ezelőtti gyermekmolesztálás vádjára. Allent 1992-ben vádolta meg Mia Farrow (akivel hosszú évekig egy párt alkottak) azzal, hogy az akkor hétéves nevelt lányát, Dylan Farrow-t szexuálisan molesztálta. Farrow – aki már felnőttként 2014-ben egy nyílt levélben is megismételte a vádakat – a mai napig kitart állítása mellett, amelyet a rendező tagad. 

Tovább olvasnál?
Ha érdekel a cikk folytatása, fizess elő csak 300 forintért, vagy regisztrálj, és 5 előfizetői tartalmat megnyitunk neked!
Ízelítő a cikk tartalmából
Az apát gyermekmolesztálással vádolták, míg fia kirobbantotta a Weinstein botrányt. Hogy is volt ez?
Catch and Kill című könyvében kitálal arról, hogy a nagyhatalmú szexuális ragadozók miként bújnak ki a felelősségre vonás alól.
Próbáld ki most kedvezményesen!