A Budapesti Német Iskola nyelvi előkészítő évfolyamot indít 5 éves kortól (X)

A Budapesti Német Iskolát a magyar és a német államok közötti kulturális egyezmény útján alapították 30 évvel ezelőtt azzal a céllal, hogy támogassák a két ország kultúráját. A képzés a német és a magyar tanterv figyelembevételével elsősorban német nyelven zajlik, a diákok pedig a német érettségi mellett a magyar érettségit is megszerezhetik.

Kik számára indul az iskola-előkészítő 0. évfolyam?

Várjuk olyan 5-6 éves kor közötti gyerekek jelentkezését, akik magyarul vagy németül beszélnek. Az iskola-előkészítő évfolyam látogatásával a gyermek megfelel a tankötelezettségnek, amely kiváltja a magyar jogszabályokban előírt óvodakötelezettséget.

Mi az alsó korhatára a 0. osztályba lépésnek?

Azoknak a gyerekeknek várjuk a jelentkezését, akik 2020. augusztus 31-ig betöltik az ötödik életévüket.

Mikor indul a 0. évfolyam, és meddig kell jelentkezni?

Az iskola-előkészítő évfolyam a 2020/21-es tanévben indul. Információs nyílt napot tartunk 2020. március 14-én, szombaton, 10 órától az iskola épületében.

A felvételi jelentkezési határidő: 2020. május 15.

Kik kezdhetik meg az 1. osztályt az általános iskolában?

Az iskola-előkészítő tanév folyamán felvételi elbeszélgetés, és játékos, német nyelvi felmérő által kerülnek kiválasztásra azok a gyerekek, akik megkezdhetik tanulmányaikat a Budapesti Német Iskola 1. osztályában.

Mi az iskola-előkészítő évfolyam célja?

Iskola-előkészítő évfolyamunk legfőbb célja, hogy felkészítse leendő első osztályosainkat a két nyelven való iskolakezdésre. Ehhez szeretnénk játékosan, a mindennapi élethelyzetekbe ágyazott módon megfelelő nyelvi alapot biztosítani, mindeközben természetesen szem előtt tartva a korosztály számára fontos egyéb motoros és kognitív képességeket is.

További információk: deutscheschule.hu/vorschule