Váltsunk sportos, új életre! – hirdeti legújabb kampányá¬ban a Decathlon Magyarország. Mivel a magyaroknak több mint a fele egyáltalán nem sportol, a vállalat legfőbb célja, hogy motiválja és segítse az embereket. Ebben a szellemiségben rendezik meg A megújulás napja – Első lépés egy fittebb életért elnevezésű programjukat a MOM sportcsarnokban 2020. március 7-én.

Az eseménnyel elsősorban a Budapesten és környékén élő, nem sportoló hölgye­ket szólítják meg: a kismamákat (a váran­dós hölgyeket, és a szülés után időhiány­ban szenvedő kisgyermekes anyukákat), a tartós betegséggel, például cukorbeteg­séggel vagy túlsúllyal küzdő nőket, illet­ve az idősebb korosztály tagjait.

A nagyszínpados, kistermes órákat, workshopokat nekik választották ki úgy, hogy gyakorlati segítséget kapjanak, és az egészségesebb, sportosabb élet felé induljanak el. Ehhez a szervezők olyan szakértőket, edzőket, orvosokat, diete­tikusokat kerestek, akik hitelesen tá­mogathatják a lányokat, asszonyokat, és akikhez később, az esemény után is biza­lommal fordulhatnak a résztvevők. A jó kapcsolat kialakítására a Decathlon-ren­dezvények és sportközösségek honlapja, a sportoljma.hu is lehetőséget ad.

A tanácsadásokhoz legfeljebb tíz-tizenöt érdeklődő csatlakozhat, így sok­kal személyesebb hangvételű beszél­getésekre kerülhet sor. A programokra előzetes regisztráció szükséges, a belé­pőjegy ára 2000 forint, a csarnok befo­gadóképessége kétezer fő. A rendez­vény háziasszonya Liptai Claudia lesz. „Nagyon nehéz elindulni egy edzésre. Félünk, hogy mi leszünk a legügyetle­nebbek, és az ötödik percben zihálva ki­dőlünk – mondja. – De amikor már ott vagyunk, és megcsináljuk, az olyan vég­telen sikerélmény, amit senki nem vehet el tőlünk. Kezdjük el ma!”

Az eseményről bővebben olvashattok a sportoljma.hu oldalon, vagy az alábbi képre kattintva: