Lenyűgöző megjelenés, szeretnivaló kényelem (X)

A Kia Ceed család új taggal bővült; a városi crossover, az XCeed már az első pillanatokban megnyerte az autósokat. A sportos vonalú, praktikus, könnyen kezelhető technikai újdonságokkal felszerelt modell minden vezető kényelmi és biztonsági kívánságait kielégíti.

A Kia eladásai az elmúlt időszakban nagyon megugrottak a megújult Ceed modellcsaládnak köszönhetően. A Ceed, a Ceed kombi és a ProCeed is megtalálta a maga vevőkörét, a cég pedig a termékportfólió folyamatos szélesítésével és megújításával biztosítja további növekedését az európai piacon. Az XCeed a hagyományos SUVmodellek alternatívájaként érkezett a kínálatba, és olyan tulajdonságokkal bír, amelyek a női és férfi vezetők figyelmét is felkeltették.

MEGKAPÓ DIZÁJN

A kupés vonalú forma a Kia frankfurti központjában született, Gregory Guillaume, a márka formatervezésért felelős európai alelnökének vezetésével. Az emelt hasmagasság és a hagyományos SUV-modellekénél alacsonyabb üléshelyzet kifejezetten sportossá teszi az XCeed vezetési élményét, ugyanakkor tökéletes kilátást garantál a mindennapok forgalmában. Formái érzelemdúsabbak és dinamikusabbak a hagyományosabb vonalvezetésű társaiénál, utastere tágas és kényelmes, csomagtere pedig semmiben sem marad el az Európában piacvezető tradicionális SUV-modellekétől. Emilio Herrera, a Kia Motors Europe ügyvezetője elmondta: „Az új Kia XCeedet sportossága, és kiállása eleve sokkal feltűnőbbé és kívánatosabbá teszi magasabb építésű társainál. Ugyanakkor praktikuma és okos beltéri, csomagtéri megoldásai révén semmilyen gyakorlati szempontból nem marad el tőlük, miközben megjelenése jóval dinamikusabb.”

DIGITÁLIS MŰSZERFAL

A Kia első, nagyméretű, teljesen digitális Supervision műszeregysége az XCeedben debütált. Az új digitális műszerfal műszakilag és fedélzeti elektronika szempontjából a piac egyik legfejlettebb modelljeként érkezett a márkakereskedésekbe. A Supervision egyszerűen, gyorsan és világosan juttatja el a vezetőhöz az információkat. Az új műszeregység tervezésénél a lehető legjobb leolvashatóság volt a fő cél, a nagy felbontású képernyő teljesen leváltja a hagyományos műszereket, a kijelző tűélesen, digitálisan, grafikus úton jelzi ki a fordulatszámot és a sebességet.

OKOS-ENERGIAFELHASZNÁLÁS

A ‘Driver Only’ szellőző- és légkondicionáló rendszer – amely a műszerfalon egy új gombbal aktiválható – azonnal kikapcsolja az utastér minden szellőzőnyílását, kivéve a vezetőhöz legközelebbieket. Ezzel csökkenti a szellőzőrendszer energiafelhasználását, mégis a kívánt hőmérsékletet biztosítja a vezető számára, miközben hatásosan csökkenti az energiafelhasználást.

A KiaXCeed modellről további információk a kia.com/hu weboldalon találhatók.

A hirdetésben megjelenített autó illusztráció. A Kia XCeed üzemanyag-fogyasztása (vegyes): 4,1–6,9 l/100 km; CO2-kibocsátása (vegyes): 109–158 g/km. A megadott fogyasztási és károsanyag-kibocsátási értékek az aktuális jogszabályok által meghatározott mérési eljárás ((EU) 2017/1153) szerinti mérésekből származnak. A fenti értékek meghatározása az RDE- (valós vezetési feltételek melletti kibocsátás) vizsgálattal kiegészített új WLTP (könnyűgépjárművekre vonatkozó, világszinten harmonizált vizsgálati eljárás) szerinti mérési ciklussal történt. Az adatok tájékoztató jellegűek, egyes konkrét mérési eredmények ezektől eltérhetnek, különbségeket mutathatnak. *Kia 7 éves vagy 150 000 kilométeres gyártói garancia. Érvényes az EU-tagállamokban (valamint Norvégiában, Svájcban, Izlandon és Gibraltáron), a helyi (országos) feltételek szerint. A tájékoztatás nem teljes körű, további részletek márkakereskedéseinkben, illetve a www.kia.com/hu/garancia oldalon.