Milyen autó kell a nőnek? (X)

Az autóvásárlás a legtöbb családban még mindig inkább a férfiak fantáziáját mozgatja meg. Ám míg a férfiakat elvakítják a lóerők, addig a nőkben rengeteg egyéb szempont és igény merül fel, makacs tévhit, hogy csak a szín és a kényelem érdekli őket. Vajon az új Hyundai Tucson N Line modellel mennyire lehet elégedett egy nő és a családja? Erre voltunk kíváncsiak, amikor leteszteltük az autót.

Autóválasztáskor nőként a teljesítmény helyett – amit alapnak gondolok, hogy jó legyen – engem a biztonságtechnikai szempontok és a praktikusság érdekel a legjobban. Befér- e a gyerek az autóba a barátokkal, az iskolatáskával és a macival együtt? Ha egy üzletből hatalmas dobozokkal és táskákkal lépek ki, könnyen be tudok pakolni a csomagtartóba? A dugóban elzsibbad-e a lábam a kuplunghasználattól? Baleset esetén mennyire védettek az utasok az autóban? Hogyan parkolok be nagy autóval a zsúfolt belváros szűk utcáin? Ilyen, és ehhez hasonló kérdések foglalkoztattak, amikor tesztelésre átvettem az autót.

KÉNYELEM ÉS KÜLCSÍN

A Hyundai Tucson N Line modellnél hatalmas ablakok segítik a kilátást, ami kirándulás alatt szuper panorámát garantál. A nagy méretű ajtók pedig a ki- és beszállást könnyítik meg. Az egyedi kialakítású N Line sportülésekben olyan érzésem volt, mintha fotelben ülnék, egyszerre volt kényelmes és határozott a tartása. A motoros deréktámasznak köszönhetően sikerült úgy beállítanom az ülést, hogy a legkényelmesebb legyen. Puha anyagokkal bevont, kifinomult színválaszték jellemzi a belső teret – rút előítélet ide vagy oda, azért ez minden nőt levesz a lábáról. Az autó megjelenésébe pedig azonnal beleszerettem: a karakteres oldalvonal hangsúlyosan áramlik az elülső lámpáktól a karosszéria hátuljáig, a dinamikus mozgás érzetét kölcsönözve ezzel a járműnek.

BIZTONSÁG SPORTOS KIVITELBEN

Amint beindítottam a motort, és megtapasztaltam, mennyire „robbanékony” egy-egy előzésnél ez a modell, már teljesen meg is voltam győzve. A sportosabb vezethetőséget az egyedi hangolású futóműnek és a szervokormánynak köszönhetjük. A vezetéstámogató rendszer pedig a biztonságos közlekedést segíti: a már megszokott alapfunkciók mellett nagyon jó szolgálatot tesz a holttérfigyelő vagy a sávelhagyásra figyelmeztető rendszer. Fényszórói kanyarkövetők, ami a biztonságos közlekedésben kiváló társ éjszaka.

PARKOLÁSRA ÉS PAKOLÁSRA FELKÉSZÜLNI!

A garázsban és a szűk utcákban minden nő attól retteg, hogy nem veszi észre a szaladgáló gyerekeket vagy a kóborló állatokat. A vadonatúj Tucson felülnézeti kamerarendszere azonban mindent szemügyre vesz: 360°-os rálátást biztosít a gépjármű környezetére, így mindig pontosan felderíthettem, ki, mit csinál az autó környezetében, meddig terjed a parkolásra kiszemelt hely. Az intelligens elektromos csomagtérajtó pedig automatikusan kinyílt, amint az autó közelébe értem, ez akkor volt nagyon hasznos, amikor hatalmas csomagokkal megrakva érkeztem az autóhoz, és nem kellett manőverezni a kulcs előhalászásával.

MINT A MOZIBAN

A 8”-os navigációs képernyő könnyen kezelhető, hamar átláttam a menürendszerét. De hogy ne kelljen az utazás biztonságát kockáztatni, a leggyakrabban használt funkciók – mint a telefonkezelés vagy a multimédiás rendszer –, a kormányról is tudtam irányítani. A navigáció előnye továbbá, hogy más infotainment és a navigációs rendszerekhez, a Live Services szolgáltatásokhoz, az Apple CarPlay™ and Android Auto™ rendszerekhez is párosítható. A fiam pár perc alatt beállított nekem rajta mindent, magának meg a rádiót és egyéb zenei funkciókat. A prémium KRELL hangrendszer elképesztően jól szól: a 10 csúcsminőségű hangszóró és egy külső erősítő különleges hangélményt biztosít – ilyen az új Tucson N line!

A Hyundai Tucson N Line modellről további információk a hyundai.hu weboldalon találhatók.