A Te tested, a Te döntésed (X)

Amíg a mérleg a megfelelő számokat mutatja és boldogan vásárolunk csinos ruhákat, addig fel sem tűnik, hogy ez milyen sokat számít testi és lelki jólétünk szempontjából. Aztán amikor felkúsznak a kilók, a közérzetünk már nem a régi és a laboreredményeink sem túl jók, akkor jövünk rá, hogy sokkal jobban kellett volna vigyáznunk magunkra.

Ebbe a hibába esett bele az Eat Clean Diet program megálmodója, Balog Viktória is, aki azért vágott bele idén áprilisban a #mynewbodychallenge-be, hogy felhívja a figyelmet a tudatos és egészséges életmód fontosságára. Természetesen mindezek mellett fontos volt számára az is, hogy megszabaduljon a felesleges kilóktól.

A személyre szabott fehérjebevitel az életmódváltás alapköve

Az Eat Clean Diet – Tiszta Diéta alapszabálya, hogy nem vihető be extra zsírmennyiség a szervezetbe, emellett pedig elengedhetetlen a bőséges víz- és zöldségfogyasztás. Az egész alapja továbbá a napi 6-7 étkezés, amiben a program emelt mennyiségű fehérje elfogyasztását írja elő. De ez még csak a jéghegy csúcsa! Ahogy egy ház sem épülhet meg alapok nélkül, úgy a szervezet sem működhet megfelelő mennyiségű víz nélkül. Ha nem iszunk elegendő folyadékot, a szervezetünkben lévő folyamatok is vegetálnak, így pedig jelentős változásokat sem tudunk elérni. A súlycsökkentés dehidrált állapotban szinte lehetetlen, ilyenkor ugyanis a szervezet ragaszkodik minden cseppnyi vízhez, ami a zsírokban raktározódik.

Na, de minek a sok zöldség?

A zöldségek – számos jótékony hatásuk mellett – az emésztést is normalizálják, mégpedig rostjaik segítségével. Ezek mintegy letisztogatják a bélfalakra tapadt salakanyagokat, aminek köszönhetően könnyebben felszívódnak a zöldségek és a bevitt fehérjetermékek értékes hatóanyagai, illetve felgyorsulnak az anyagcsere-folyamatok is.

Ne feledjük el!

A szervezet nem tud megfelelően működni kiváló minőségű fehérje, a kikalkulált mennyiségű víz és zöldség nélkül. Ez a hármas egység segíthet abban, hogy elinduljanak a felesleges kilók lefelé, de nem felejthetjük el, hogy ez valójában csak az egyik része az életmódváltásnak.

De mi van a napi 6 étkezésen túl?

A fogyókúra alatt sok mindent megvonunk a szervezetünktől, ezzel együtt pedig a vitaminok, nyomelemek és ásványi anyagok bejutása is csökken. Éppen ezért fontos a fogyókúra ideje alatt a kiváló minőségű és megfelelő mennyiségű vitaminok és ásványi anyagok utánpótlása. Felejtsük el azt az alapvetően hibás megközelítést, hogy a vitaminokban cukor van és lassítja a fogyást, valamint éhségérzetet okoz.

És mi lesz azzal, hogy „kifogyok” a bőrömből?

Sokan teszik fel ezt a kérdést, mely elsősorban az elveszített zsírtömeg okozta ráncok és a megereszkedett bőr kapcsán merül fel. Nem lehet úgy fogyókúrázni, hogy ne foglalkozzunk a testünk külső kinézetével, hiszen alapvetően ez határozza meg azt, hogyan érezzük magunkat a bőrünkben.

Az Eat Clean Diet program éppen ezért kiemelten fontosnak tartja a fogyókúra alatti salakanyag-kivezetést és a narancsbőr eltávolítását, amihez remek megoldás a Dr. Life nyirokkeringést serkentő hullámmasszázs. A következő lépés a nemkívánatos ráncok eltüntetése és a bőr rugalmasságának visszaszerzése, amihez pedig a PowerShape2 technológiát ajánljuk, mely segítség lehet a zsírbontásban, de az alakformálásban is.

Komplexen az egészségért és a szépségért

Az életmódváltásban általában a legnehezebb dolognak a kezdetet gondoljuk, pedig ez nem feltétlenül van így. A felesleges kilók ledobása után eufórikus érzés kerít minket hatalmába, pedig amikor csinosak és boldogok vagyunk, akkor jön a legkritikusabb pont: továbbra is gondosan oda kell figyelnünk az étkezésre és testünk ápolására. Az EatCleanDiet programba éppen ezért kizárólag szakember segítségével ajánlott belevágni, aki a táplálkozási tanácsadás mellett személyre szabottan segít új irányba terelni az életünket.

 

Még több információt és a program részleteit az EatCleanDiet honlapján, valamint Facebook– és Instagram oldalán találjátok meg.