Lapozz bele! Királyi babavárás, Trónok harca és Kit Harington az új Nők Lapjában

Babavárás a brit királyi családban, váratlan várandósság máshol, szülés utáni depresszió és nősülési (nem) hajlandóság. Csak egy kis ízelítő az e heti Nők Lapja fő témáiból, melyek közül nem maradhat ki a Trónok harca és egy Kit Harington-interjú sem.

„Lapozzatok bele” a magazinba a képre kattintva!

Galéria | 12 kép

Lapozz bele! Királyi babavárás, Trónok harca és Kit Harington az új Nők Lapjában

Lapozz bele! Királyi babavárás, Trónok harca és Kit Harington az új Nők Lapjában

Fotó megosztása:

Anyák napjára

A feleségem mesélte, hogy kamaszkorában sokáig nem szerette a lányos dolgokat. Nem érdekelte a sminkelés, legszívesebben egy farmerban és az apja fehér ingjeiben szeretett járni. Aztán egyszer, már nem emlékszik pontosan rá, hogy mikor, észrevette, hogy ő valójában nő. És megtetszett neki, amit tapasztalt. Hogy tetszik a fiúknak, hogy jólesik csinosan öltözni, hogy érdekesek a nőies témák, egyszóval elkezdte örömét lelni abban, hogy ő nő. Ahogy a rút kiskacsából szépséges hattyú lesz a mese végére, úgy barátkozik meg a nőiességével sok kislány a kamaszkor során. Vannak persze, akik egész életükben örömüket lelték a nőiességükben – nekem úgy tűnik, hogy a mi két lányunk talán ilyen. És vannak a feleségemhez hasonlóak, akik a fejlődésük egy szakaszában ébrednek rá és szeretik meg női mivoltukat. A feleségem úgy mesélte, hogy nála ez egybeesett azzal a felismeréssel, hogy gyereket szeretne szülni. Ha nem zavarják meg valamivel nagyon, akkor a folyamat a legtöbb kislány esetében magától lezajlik, és a végére mind elérkezik oda, hogy ő édesanya akar lenni. Ez az egyik legerősebb és legelemibb emberi vágy, ami csak létezik. És meggyőződésem, hogy a férfi számára a legnemesebb életcél az, hogy a nőnek ezt a vágyát megvalósítsa, beteljesítse. Mégis azt tapasztaljuk, hogy a férfiak egyre kevésbé képesek ezt felvállalni. Az e heti lapszám egyik központi témája éppen az, hogy ez miért van így. És bár az apaság és az anyaság iránti vágy biológiai eredetű, mégsem magától értetődő, mert az ember tudatos lény, és a legprimerebb vágyait is felül tudja írni az akaratával. A tény, hogy van, aki ezeket a sorokat leírja, és van, aki elolvassa, a bizonyítéka annak, hogy női generációk hosszú sora mondott igent erre a vágyára. Ha ebből a láncolatból csak egyetlen szem is hiányozna, minden másként lenne, mint most van, az egész emberi történelem másként alakult volna. Minden gyerekkel egy egész világ születik, hála érte minden édesanyának, őket ünnepeljük ezen a héten.

Krúdy Tamás, vezetőszerkesztő

Ha előfizetnétek a nyomtatott magazinra, ne habozzatok, kattintsatok az mc.hu oldalra, és kövessetek minket a Facebookon, Instagramon, valamint YouTube-on is!

 

Fotó: Archív, Getty Images