Lapozz bele! Családalapítás, párkapcsolati témák és kuponkavalkád az új Nők Lapjában

Néhány nap és kezdődnek a Nők Lapja Shopping Napok! A héten a magazin éppen ezért +28 oldalas kuponmelléklettel jelenik meg a sok-sok érdekes olvasnivaló mellett. Hogy pontosan miről is lesz szó a lapban? Hangolónkból kiderül!

„Lapozzatok bele” a magazinba a képre kattintva!

Nők Lapja 2018/37.
Galéria | 10 kép

Elsősök lettünk

Vidám, copfos kislányok az iroda folyosóján, kígyózó sorok a közutakon, önkéntesek a zebrán – a legtöbb család élete viszszazökkent az őszi üzemmódba: tízóraikészítés, öltözés, rohanás, hogy háromnegyed nyolcra legkésőbb mindenki ott álljon az iskola kapujában vagy már a padjában, a tanteremben üljön. Valljuk be, nem átlagos stressz éri a gyerekeket, az anyukákat, ilyenkor mindenki vizsgázik, talán furcsán hangzik, de a szülők is. A füzetek, a könyvek, a tornazsák, a vasalt ing az évnyitóra, az osztálypénz és még sorolhatnánk, hogy mi mindennek kell együtt lennie erre a napra. Kiváló magyar fi lm készült a témából, ahol percről percre követik egy édesanya hétköznapi „ámokfutását” a gyereknevelésben. Amikor az én fi am első osztályba ment, kórházban feküdtem, az édesanyám fogta a kezét, és ment érte a suliba az első hetekben. A kolléganőim, akiknek most lett elsős a fi uk, lányuk, azt mesélték, hogy még egy könnycsepp is legördült az arcukon, és hogy kötelezték a párjukat, legyenek ott velük aznap reggel. Mert hiába lesz majd évről évre tanévkezdés, az már nem lesz ugyanilyen… Riport rovatunkban a családalapítás kerül fókuszba. Közhely, hogy egy nő mindent megtesz azért, hogy ezt az élményt átélje, akár az illegális utakat is vállalva. A béranyaság kérdésének járunk utána lapszámunkban, hogy az elkeseredettség milyen döntéseket szül a nőkben, megélve a kiszolgáltatottságot mindkét oldalról. Mi lesz az érzelmekkel? Valóban el tud-e szakadni lelkileg a béranya az újszülöttől, és mennyire lehet biztos abban a leendő szülő, hogy megkapja az egészséges gyereket a szülés után? Hazánkban nincs jogi szabályozás e téren, sőt, börtönbüntetésre ítélhetik, aki részt vesz béranyaságban, mégis sokan belevágnak a reménytelennek tűnő életfeladatba. Bemutatunk egy tanítónőt, aki sérültként maga is fogyatékkal élő gyerekekkel foglalkozik: az életöröm és az, hogy nem tekinti magát különbnek másoknál, arra ösztönöz, hogy önzetlenül segítsünk, ha tesszük. Interjút készítettünk Falusi Mariann énekesnővel, aki a mindent felülíró szabadságvágyáról beszél, hogy az életében, a párkapcsolataiban is szenvedélyesen ezt keresi. Előadásmódján, dalain átsüt, hogy szabadon szeretni mennyire jó…

Eszes Andrea, vezetőszerkesztő

Ha előfizetnétek a nyomtatott magazinra, ne habozzatok, kattintsatok az mc.hu oldalra, és kövessetek minket a Facebookon is!

Fotó, illusztráció: Thinsktock, Archív