Köszönjük, hogy ilyen sokan segítettétek adományaitokkal a Kapaszkodó programot!

2017 elején immár második alkalommal fogtunk össze az Ökumenikus Segélyszervezettel, hogy olvasóink bevonásával nehéz sorsú gyermekeket segítsünk. 12 cikkből álló riportsorozatunkban bemutattuk a segélyszervezet Kapaszkodó programját, minden alkalommal segítségnyújtásra kérve titeket. A beérkezett adományokból közösségi és fejlesztő foglalkozásokat biztosítanak a szegénység miatt hátrányokkal küzdő gyermekeknek.

A képre kattintva galéria nyílik!

Galéria | 13 kép

Kedves Olvasók!

A Nők Lapjában hétről hétre mutatunk be olyan nehéz sorsú embereket, akik segítség nélkül nem boldogulnának az életben. Közöttük is a legelesettebbek a hiányt szenvedő gyerekek. A 2014-es, nagy sikerű, Sorsfordító esély néven futó adománygyűjtő akciónkon felbátorodva hirdettük meg idén februárban az Ökomenikus Segélyszervezettel együttműködve Kapaszkodó programunkat, mely ételt, otthont és felzárkózási esélyt igyekszik nyújtani a rászoruló kisiskolásoknak. Célunk, hogy minden gyereknek legyen mit enni, legyen ruhája, legyen megfelelő lakhatási és tanulási lehetősége. Mert ha ezek az alapok már biztosítottak, akkor tudunk tovább építkezni. Ahhoz, hogy a nehéz körülményeik miatt leszakadó, lemaradó, traumatizált gyerekek életén változtassunk, kapaszkodót kell nyújtani nekik – erről szólt az idei egész éves programunk.

Köszönjük, hogy ilyen sokan csatlakoztak az adománygyűjtésünkhöz, ezzel kitörési lehetőséget biztosítva a rászorulóknak. Akik most adakoztak, hozzájárultak ahhoz, hogy a kicsik ne csak ételhez, otthonhoz, meleg ruhákhoz, de sok-sok fejlesztő foglalkozáshoz, élményhez is juthassanak.

A kezdeményezésünket a Magyar Állami Operaház is segítette. A december 10-ei Jancsi és Juliska meseoperaelőadásra 1412-en váltottak jegyet az Erkel Színházba. Ezzel további 3 millió Ft kerül a Kapaszkodó program számlájára.

A közös összefogás eredményeként idén összesen mintegy nyolcmillió forinttal tudjuk támogatni a hátrányos helyzetű gyerekeket.

Köszönjük!

Vékási Andrea, főszerkesztő