Nemcsak az egyik legtehetségesebb mai színésznő, hanem az egyik legemberibb sztár is. Kate Winslet aktívan harcol a pozitív testképért és az iskolai zaklatás ellen, és a többi kolléganőjével ellentétben a címlapokon sem fél olyannak megmutatni magát, amilyen. De vajon mindent tudtunk-e a Titanic egykori sztárjáról?

A Titanic forgatása szó szerint jeges élmény volt számára

Rose szerepe hatalmas világhírt hozott Kate Winsletnek, aki sokszorosan megküzdött ezért a sikerért. Ő ugyanis azon kevés színészek egyike volt, aki megtagadta, hogy a ruhája alatt speciális, hő- és vízálló búvárfelszerelést viseljen, hogy jobban átérezze karaktere szenvedéseit. Emiatt pedig a forgatások alatt tüdőgyulladást kapott.

Ezt a testrészét különösen szereti

Egy interjúban elmondta, hogy mennyire szereti a kezeit. „Tudom, hogy ezek a kezek nemcsak szerettek, hanem komoly veszteségeket is megértek, keményen dolgoztak, millió embert és helyet érintettek meg – minden keresztülmentek velem.”

Leo nagybácsi

Kate Winslet és korábbi filmbéli partnere, Leonardo DiCaprio a Titanic forgatása óta nagyon jó barátok, olyannyira, hogy a színésznő gyerekei Leót nagybácsinak szólítják, Kate pedig a színésztől kapott barátsággyűrűje nélkül ki sem lép az otthonából.

Szinte mindenhonnan elkésik

Az Esquire-nek korábban nyilatkozta a színésznő, mennyire hadilábon áll az idővel. Szinte mindenhonnan elkésik – kivéve a munkából. Ezzel az őrületbe kergeti férjét, aki sehova sem tud időben elindulni vele.

A többi színésznővel ellentétben, nem szereti, ha retusálják a képeit

A L’Oréal kozmetikai márka arcaként Kate kikötötte, hogy a róla készült kampányképeket nem retusálhatják. A színésznő ezzel is a pozitív testképért harcol, amit nagyon fontos ügynek tart. Emlékezetes a 2003-as eset, amikor hangosan kikelt a GQ magazin ellen, amely erősen manipulált fotósorozatot közölt róla – sokkal vékonyabbra photshoppolták, mint amilyen valójában volt. A színésznő kiemelte: nem így néz ki a valóságban, és ami a legfontosabb, nem is akar így kinézni.

Nagyon korán kezdte

Kate Winslet gyerekkora óta színészkedik, 11 éves volt, amikor drámaiskolába kezdett járni, és 12, amikor már reklámfilmben szerepelt.

Nem szeret pénzről beszélni

Nagyon szerencsésnek érzi magát, és remek dolog a családja számára is, hogy sikeres lett, de szerinte akkor sem esik kétségbe, ha nem így alakulnak a dolgok. „Nem vagyok materialista ember. Ha nem lenne ennyi pénzem, akkor is tudnám, hogyan éljek, mert megtanítottak rá” – mondta a színésznő, akinek édesanyja pincérnő, édesapja pedig úszómester volt.

Furcsa dologgal zaklatják a rajongói

Kate Winslet korábban bevallotta, hogy a Titanic óta nem tud úgy hajón utazni, hogy valaki oda ne menne hozzá, és ne kérné azt, hogy fotózkodjanak a hajó orránál. A színésznő állítása szerint ma már ő szokta ezt felajánlani a rajongóknak, megelőzve a kérdést.

Gyerekkorában sokat bántották a társai

A színésznő gyerekként nem volt ilyen népszerű, mint most. Ő is áldozatául esett az úgynevezett bullyingnek. Társai sokat zaklatták az iskolában vaskosabb testalkata és nagy lábai miatt. Nem csoda, hogy a színésznő később elszántan harcolt az iskolai agresszió ellen.

 

Összeállította: F.R.

Fotók: Pinterest

(esquire.co.uk, vogue.com, goodhousekeeping.com)