Így lépj fel a rosszindulatú munkahelyi pletykák ellen

A kellemetlen munkahelyi pletyka ellen nemcsak az elszenvedő, de a főnök is sokat tehet, és érdemes is, mert az irodai hangulat így egészen más lesz. Hasznos tippeket gyűjtöttünk össze, hogy a rosszindulatú szóbeszédet mindkét fél kordában tarthassa.

Munkavállalóként

A munkahelyi pletyka semmilyen szempontból nem kedvez a munkafolyamatoknak, ezért ha érintettek vagytok, minél előbb lépjetek fel ellene! Például így:

Lazán venni

A támadás élét – főleg, ha tényleg csak kitaláció – a lehető legegyszerűbben nevetéssel és jókedvvel lehet elvenni. Ha azt mutatjátok, hogy mindez mulattat titeket, azzal egyszer és mindenkorra lerázhatjátok magatokról a kíváncsi pillantásokat, a pletyka ugyanis csak addig érdekes, míg további vitát generál.

Szemtől szemben

Akár igaz, akár nem, nem árthat, ha személyesen beszéltek azzal az illetővel, aki a pletykát útjára indította. Különösen abban az esetben, ha ez a presztízseteket rombolja – ebben az esetben hitelrontással is megvádolhatjátok az illetőt. Kártérítést nyilván senki nem szeret fizetni…

Az igaz ige terjesztése

Nem ajánljuk, hogy belemenjetek az értelmetlen játszmákba, de az is egy lehetőség, hogy a beszédesebb szövetségeseitek segítségével elhintitek az igazságot és elaltatjátok a pusmogást.

Magasabb szintű támogatás

Apropó segítség! Ha nem boldogultok és már a megélhetéseteket fenyegeti egy buta munkahelyi híresztelés, nyugodtan kérjetek segítséget a főnökötöktől. Nem arról van szó, hogy ujjal mutogatva szaladjatok a vezetőkhöz, de mondjátok el a problémát és kérjétek meg őket, mutassanak irányt, hogyan lehetne ezt rendezni.

Vezetőként

A menedzsmentnek nagy szerep jut abban, hogy megfékezze a rosszindulatú, sokszor teljesen valótlan hírek terjedését. Ha ti is vezető szerepben tetszelegtek, a következőket tehetitek:

Az elkövetők nyomában

A pletyka olyan, mint egy háló, mindig van a közepén egy pók, aki elkezdi szőni – ezt a személyt kell megtalálni, majd szembesíteni a tettével. Ez mindig négyszemközt történjen, zárt ajtók mögött, és legyen valamilyen következménye, például írásbeli megrovás arra vonatkozóan, mi fog történni, ha tovább folytatja a „hadjáratát”.

Egyeztetés a csapattal

A személyes találkozó után érdemes leülni a csapattal is, és beszélni arról, hogy milyen negatív hatása lehet egy pletykának és mennyiben rombolja ez a munkamorált. Mindemellett arra kell ösztönöznötök a munkavállalókat, hogy inkább pozitív szóbeszédeket terjesszenek, például, hogy milyen büszkeségei vannak a cégnek, milyen jó dolgok történtek a cég vagy egy adott dolgozó életében.

Mintaképek

A munkatársak gyakran feljogosítva érzik magukat a határok feszegetésére – különösen újonnan megválasztott főnök esetén –, ezért a vezetőknek kell pozitív példát mutatnia az egyensúly fenntartásért.

Ellentétek

A pletykát sokszor konfliktusok szülik, ezért nagyon fontos, hogy nyitott szemmel segítsétek elrendezni ezeket a helyzeteket. A biztonságos és nyugodt környezetben ugyanis nem tud kivirágozni a rosszindulat.

A 2017/23. Nők Lapjában a munkahelyi pletyka hatásairól bővebben olvashattok. A magazin az előfizetőkhöz június 6-án, az újságárusokhoz pedig június 7-én érkezik.

Szöveg: D.A.

Forrás: forbes.com, huffingtonpost.com, fastcompany.com, womenworking.com

Fotó: Thinkstock