Összefogást hirdetünk olvasóink körében, hogy közös erővel minél több rászoruló gyermeknek tudjunk kapaszkodót nyújtani. A beérkező adományokból az Ökumenikus Segélyszervezet fejlesztő foglalkozásokat biztosít szegénység és bántalmazás miatt hátrányokkal küzdő gyermekeknek. A szervezet esélyteremtő munkájáról egész éves cikksorozatban számolunk be a Nők Lapja hasábjain.

03_kapaszkodo_nlhu_uj

A Nők Lapja az Ökumenikus Segélyszervezet Kapaszkodó programjához csatlakozva adománygyűjtést és egy új sorozatot – melynek első részébe itt olvashattok bele online – indít 2017/6. lapszámától kezdve. Azokat az eszközöket, lehetőségeket fogjuk bemutatni, amelyek igazi kitörési pontok lehetnek a rászoruló gyerekek számára, és amelyek mögé az olvasók is odaállhatnak, hogy támogatásukkal még több gyermek kaphasson esélyt a felzárkózásra. Év végéig több mint tíz cikkben szemléltetjük a rászoruló gyerekek problémáit, és azt, milyen válaszokkal hozható valódi változás az életükbe. Sorsokon, igaz történeteken keresztül szeretnénk megismertetni az Ökumenikus Segélyszervezet hétköznapi munkáját, és azt, hogy az adományozók forintjai pontosan hova kerülnek.

– Látványos fejlődést öt-tíz-húsz órás fejlesztésekkel lehet elérni, nem egy karácsonyra adott plüssmackóval, még ha az utóbbit az átadáskor nagyobb örömmel is fogadja egy gyermek – mondja Gáncs Kristóf, az Ökumenikus Segélyszervezet kommunikációs igazgatója. – A szegénységgel összefüggő hátrányok leküzdésére a látóterünkbe került különböző életkorú, különböző hátterű gyerekeknek személyre szabott terápiát javaslunk minden esetben, a család bevonásával. Akik a Nők Lapja programjában adakoznak, ahhoz járulnak hozzá, hogy még egy pszichológust, logopédust vagy úszásórát ki tudjunk fizetni azok számára, akiknek egyébként esélyük sem lenne ezekre eljutni. Hogy még időben legyünk, a legtöbb esetben azonnal, itt és most kell lépni, szakembert találni, terápiát indítani. A gyűjtés eredménye fejlesztő órákra lefordítható lesz, amelyeket a Segélyszervezet az adományokból biztosít hátrányos helyzetű gyermekeknek. A 2014-es Sorsfordító esély néven futó nők lapjás együttműködésünkön felbátorodva vágtunk bele a 2017-esbe, amelyet év végén egy jótékonysági koncerttel szeretnénk zárni. Három éve tízmillió forint gyűlt össze a Nők Lapja olvasóinak köszönhetően, és három család költözhetett állandó otthonba. Három kis ház – talán kevésnek tűnhet, de a szegénység elleni valódi küzdelem nem mindig a nagy számokról szól. Hanem az igazi esélyről, amely egy életet változtathat meg. A Kapaszkodó adománygyűjtés erről fog szólni: adjunk együtt esélyt az esélyteleneknek!

Ha tehetitek, kérjük támogassátok közös programunkat, minden kis adomány számít!

Így segíthettek:

Átutalással a 11705008-20464565 számlaszámon.

Online adományozással: www.segelyszervezet.hu/noklapja

Átutaláskor a közlemény rovatban tüntessétek fel: „Nők Lapja – Kapaszkodó”, illetve adjátok meg e-mail
címeteket, hogy közvetlenül is beszámolhassunk az adomány felhasználásáról!