Ami jó a babának, jó a mamának is, ha szépségápolásról van szó

A babák érzékeny bőre különleges ápolást igényel, de ez nem jelenti azt, hogy az édesanyák ne részesülhetnének hasonló elbánásban. A következő természetes szerek kesztyűs kézzel bánnak a kicsik és a nagyok bőrével egyaránt.

mama-baba

Olajozott működés

A bio babaolaj bőrnyugtató és hidratáló hatása nem csak a babák érzékeny bőrén, hanem a mamákén is használható, például szőrtelenítés vagy napozás után, mikor a bőrnek erős ápolásra van szüksége. Sőt, az olaj akár száraz bőr esetén is bevethető segítség, ugyanis olyan mélyen egyetlen testápoló sem tudja hidratálni a kötőszövetet, mint ez.

Mindentudó shea vaj

A natúr, tiszta shea vaj bármelyik popsiápoló krémmel felvehetné a versenyt, nála jobb bőrápoló szinte nincs is. Ugyanúgy nyugtatja a kisebesedett bababőrt, mint az ekcémától vagy a pikkelysömörtől viszkető testet, de gyulladáscsökkentő hatásának hála a kiütések, csípések égető érzését is enyhíti, és a bőrpírt is lehúzza. Az egyetlen ellene szóló érv, hogy nem a legkellemesebb az illata, de ez illóolajokkal – például rózsával vagy levendulával – könnyen kiküszöbölhető, persze szigorúan csak a felnőttek esetében, a babáknál tilos illatosítással kísérletezni!

Elhintett csodaszer

A babahintőpor gyulladáscsökkentő hatással bír, ezért szokták pelenkakiütések és kipirosodás ellen használni, de felitatja az izzadtságot is, ami a nagy melegben, a testhajlatokba szórva, különösen jó szolgálatot tesz. Nem mindegy azonban, hogy milyen hintőport használtok, a legtöbb termék ugyanis talkumot tartalmaz, ami belélegezve komoly tüdőgondokat okozhat, ezért érdemes azok közül a drágább, de megbízhatóbb termékek közül válogatni, amelyek 100%-ban talkummentesek.

Kényeztető bőrápoló

A koszmós babafejbőrre az egyik legjobb természetes megoldás a kókuszolaj, amit egészen egyszerűen csak a kicsik fejére kell kenni, majd 20-30 perc után vattapamaccsal óvatosan le kell törölni – ez a megoldás még a makacs koszmóval is elbír. Ugyanakkor a kókuszolaj bőrápoló hatását az édesanyáknak sem szabad kihagyniuk, az olaj a fürdővízbe csepegtetve megnyugtatja a bőrt és fertőtleníti is azt.

Mindent gyógyító körömvirág

Pelenkázás, fürdetés után szokták javasolni a 100%-ig természetes, illatanyag-mentes körömvirágkrém használatát a babapopsi és általánosságban a bababőr kezelésére, de a körömvirág az egyik legsokoldalúbb gyógynövény, így többek között sebgyógyításra, napégés kezelésére, rovarcsípések enyhítésére, de például műtéti hegek vagy terhességi csíkok halványítására is alkalmazható.

Nem csak a popsi kedvence

A babatörlő kendők nagyon hasznosak, ha a kicsik fenekének instant tisztításáról van szó, de ezek a nedves frissítők akkor is jól jönnek, ha nincs kéznél csap, ahol kezet tudnátok mosni, sőt szintén praktikusak, ha elfogyott a sminklemosó, ugyanis makulátlanul leszedik a sminkmaradványokat az arcról a nem vízálló termékek esetében.

Szöveg: D. A.

Fotó: Thinkstock