Kapcsolódjatok ki május utolsó hétvégéjén a Vasúttörténeti Parkban! (X)

A hónap utolsó vasárnapján ünnepeljük a Gyereknapot, ám nemcsak ezért érdemes ellátogatni családostul a Vasúttörténeti Parkba május 28-án és 29-én.

nl_vasuttortenetipark

Hanem azért is, mert mindkét nap olyan programokon vehet részt az egész család, amelyek során a gyerkőcök játszva tanulhatják meg a gyalogos-, a vasúti-, és a kerékpáros közlekedés alapszabályait, remek koncerteket hallgathatnak végig, és testközelből ismerhetik meg a régi gőzmozdonyokat, illetve a hazai vasutazás történetét.

Szombaton, a Közlekedésbiztonsági Napon interaktív programok sokasága várja a gyerekeket.   Gyakorolhatnak „Az Élet-Úton” KRESZ Park kerékpáros ügyességi pályáján, a „Mini KRESZ Park” pedig KRESZ oktatással várja őket, ahol a legügyesebbek ajándékokat is nyerhetnek.  Egy vasúti vagonban lesz megtekinthető a „Látni és Látszani” interaktív kiállítás, melynek célja, hogy felhívja a figyelmet a fényvisszaverő öltözékek és eszközök használatára, de arra is lesz lehetőség, hogy egy tanker kamion sofőrüléséből kipróbálják, milyen nehézségei lehetnek egy kamionsofőrnek a mellette elhaladó biciklisek, illetve motorosok érzékelésében. A nap csúcspontja a 11 órakor kezdődő Halász Judit koncert lesz, amit délután 14 órakor követ az Aranyudvar Mesezenekar fellépése.

A vasárnap is eseménydúsnak ígérkezik, délután 15 órától az Alma Zenekar zenél majd, miközben kicsik és nagyobbak egyaránt jól szórakozhatnak, megismerve a park látványosságait. A Közlekedésbiztonsági Nap és a másnapi Gyermeknap programjai is reggel 9 órától egészen kora estig tartanak, ráadásul a kétnapos rendezvényt minden 14 év alatti gyermek ingyen látogathatja. Bővebb információért és további programokért látogassatok el a Vasúttörténeti Park weboldalára!

Ha szeretnél egy csodás napot eltölteni családoddal a Vasúttörténeti Parkban, figyeld a Facebook-oldalunkat!

Nyereményjátékunkban a megfejtést a játék posztja alá, kommentben várjuk.
A helyes választ megírók közül tíz szerencsés családi belépőjegyet (2 felnőtt + 2 gyerek) nyer.

A részletes játékszabályzat itt érhető el.