Mindenki fél valamitől, de nem szabad hagyni, hogy ez meghatározza a cselekedeteinket. A következő videók azt mutatják meg, hogyan lehet a félelemből erőt kovácsolni.

Odafent, a magasban

A magasságtól való félelem minden negyedik embert érint, ezért indította útjára a Samsung Canada a #BeFearless nevű kezdeményezést, melyben egy magasság szimulációs eszközt bocsátott azok rendelkezésére, akik szerették volna a fóbiájukat legyőzni. A négy hetes felkészülést egy éles „bevetés” követte, a merész vállalkozókat drótkötélen csúsztatták át több tíz emelet magasságban, aminek hála elindulhattak azon az úton, hogy végleg maguk mögött hagyják a rettegésüket.

https://www.youtube.com/watch?v=dfhUJbyFH_8

Az állatok, mint ellenségek

Rengetegen rettegnek a pókoktól, de legalább ugyanennyien vannak, akik a kutyáktól vagy például a kígyóktól tartanak. A videóban szereplő nő sem szívleli a csúszómászókat, ennek ellenére mégis bevállalta a hüllőmasszázst, hogy legyőzze a félelmét.

Vizes blokk

Ha azt mondjuk, víziszony, nem azokra gondolunk, akik attól félnek, hogy úszás közben a szemükbe, fülükbe vagy az orrukba megy a víz, hanem azokra, akik olyan mélységes zsigeri szinten irtóznak tőle, hogy már azt is kihívásnak tekintik, ha be kell ülniük a fürdőkádba, vagy ha egy medencében derékig el kell merülniük. A videóban szereplő férfi is egy közülük, de mire a terápia végére ér, már a tengerben is vígan lubickol.

Egy repülő dobozva zárva

Hiába mutatják azt a statisztikák, hogy több ember hal meg autóbalesetben, mint repülőszerencsétlenségben, rengetegen vannak, akik félnek a repüléstől. De jó hír, ha adott a kellő motiváció, illetve egy „repülőgép suttogó”, a félelem legyőzhető!

A Nők Lapja 2016/20. számában bővebben olvashattok a félelem hatalmáról. A magazin május 18-án jelenik meg.

Szöveg: Debreceni Andrea

Fotó: Thinkstock