Esküvő olcsóbban: 10 csináld magad!-tipp, amivel lefaraghatunk a költségekből

Néhány ügyes csináld magad!-trükkel anélkül csökkenthetők az esküvői költségek, hogy annak a látványvilág látná kárát. Ha nem hiszitek, nézzétek meg összegyűjtött ötleteinket! Szerintünk mindenki találhat neki tetszőt válogatásunkban.

A bicikli új élete

olcsó-esküvői-tipp-vintage-bicikli

A ceremónia helyszínét – különösen, ha nem egyértelmű, hol kell keresni a násznépet – érdemes jelölni – erre, egy vintage jellegű biciklis megoldás pont megfelelő. Mutatós és egyben figyelemfelkeltő, ráadásul még költeni sem kell rá, hiszen egy régi bicikli a pincében vagy a padláson szinte mindenkinél rejtőzik.

A természet tökéletes díszlet lehet

olcsó-esküvői-tipp-fadekor

Nincs szükség látványos háttérdekorációra sem, ha akad egy fa, ami feldíszíthető. Néhány virágfüzérnél és lehintett sziromnál romantikusabbat szinte keresve sem lehet találni.

Képkeret másképp

olcsó-esküvői-tipp-fényképkeretek

Képkereket fellógatni nem nagy befektetés, de az egész annál látványosabb, hiszen ettől minden kissé rusztikusnak tűnik.

Trükk a borospohárral

olcsó-esküvői-tipp-gyertya

Ha az asztaldekoráción spórolnátok, akkor a borospohár-trükköt érdemes bevetni. Egy kis víz, néhány fényesen ragyogó úszógyertya, és máris kész a sajátos látványvilág. Sőt, azt is megtehetitek, hogy a borospoharat fejjel lefelé fordítjátok, és a tetejére mécseseket helyeztek, ez a fajta letisztult egyszerűség is nagyon szépen fest.

Hulahopp? Igen!

olcsó-esküvői-tipp-hulahopp-karika

A hulahopp karikából csodás fényfüzér készíthető. Egyszerűen vonjátok be szalaggal, aztán tekerjétek körbe a karácsonyfa izzósorral, ettől az egész olyan lesz, mint egy méregdrága antik csillár.

Műanyag palack újragondolva 1.

olcsó-esküvői-tipp-lógó-díszek

A használt műanyagflakonba tett kis virágcsokrok szintén kissé vintage hatást kelthetenek. Ha valaki környezettudatos, ez a megoldás remek lehetőség, hogy újra használja a kiürült PET-palackokat, mielőtt a szelektív hulladékgyűjtőbe tenné őket.

Meghívó megtervezése = mókás közös program a párunkkal

olcsó-esküvői-tipp-meghívó

A meghívót otthon is meg lehet tervezni, hiszen a szöveg- és képszerkesztő programokban rengeteg betűfajta található. Egy szép papírra nyomtatva, szalaggal átkötve az egész szinte olyan, mintha profi készítette volna.

Műanyag palack újragondolva 2.

olcsó-esküvői-tipp-székdekoráció

A székszoknya csúszkál, ráadásul félő, hogy koszos lesz, arról nem is beszélve, hogy nagyobb vendégség esetén egy vagyonba kerül minden ülőhelyet feldíszíteni vele. Ezért ismét a PET-palackos megoldást ajánljuk: a székek karfájára ráakasztva, kis virágcsokrokkal és színes szalagokkal nagyon mutatós dekorációt lehet készíteni.

Tükröm, tükröm…

olcsó-esküvői-tipp-tükör.jpg

Az is sok pénz, ha mindenkinek egyesével menüt nyomtattattok, ezért ezt is érdemes kiküszöbölni. Például a tükörre írt étel- és italkínálatot mindenki láthatja, miközben vet magára egy pillantást, márpedig egy esküvőn még a kevésbé hiú vendégek is szeretnek magukban gyönyörködni.

 

Szöveg: D. A.

Fotók: Pinterest