Mi történik akkor, ha egy család útra kel, és Föld körüli kalandjaikat az Instagramon dokumentálják? Szigeti Hajni írásából kiderül.

68 vilag

Az Adamo család megtette, amire mindannyian vágyunk: meghosszabbították a vakációt egy évre. Hogy együtt legyenek, szabadon, barnán és mezítláb.

Courtney Adamot az Instagram nevű képmegosztó közösségi oldalról „ismerem”, az életét per pillanat majdnem 160 ezren követik világszerte. Férjével, Michaellel és négy gyerekükkel, a tízéves Eastonnal, a nyolcéves Quinnel, a hatéves Ivyval és a hároméves Marlow-val, feladva bejáratott hétköznapjaikat, tavaly nyáron világkörüli útra indultak. Természetesen a napfényt követve. Jelent meg róluk cikk az Instagram-klán címmel is, ennek magyarázata, hogy Courtney megtestesít (majdnem) mindent, amire sóvárgunk. 1. Gyönyörű és szerető család: négy tényleg helyes gyereke van, akik – legalábbis a blogbejegyzéseiből úgy tűnik – igazán jó testvérek is. Nem mellesleg Courtneynak négy, a férjének nyolc testvére van, tehát kérdés sem volt számukra, hogy ők is nagy családot szeretnének. 2. Michael, a férj, 12 év házasság után is jó pasi – főleg, mióta folyamatosan szörfözik a fiúkkal. 3. Menő munka: anyukaként egy ír és egy holland barátnőjével egy gyerekportált üzemeltetnek, céljuk, hogy ha minőségi és egyedi gyerekruhát vagy ajándékot keres valaki, a honlapjukról eljusson a legjobb online üzletekhez a világban. 4. És most ez az egyévnyi szabadság. Mivel nem rajonganak London klímájáért és a városi létért sem (Courtney Seattle mellett egy tulipánfarmon nőtt fel), folyamatosan napsütésre és a természetbe vágytak, ezért elhatározták, hogy adnak maguknak 12 bohém hónapot, amikor csak a családdal és különböző kultúrák, helyek, új barátok megismerésével foglalkoznak. Kötöttségek és cipő nélkül.

A LEGIZGALMASABB LECKÉK

Persze nem volt ez olyan könnyű döntés – számtalan éjszakai beszélgetés témáját adta éveken át. Mivel a férjnek egy animációs filmeket gyártó produceri irodája van, egy évre teljesen ki kellett szállnia a munkából, Courtney viszont amúgy is online intézte az üzleti ügyeit, így neki elegendő egy laptop ahhoz, hogy ne essen ki a körforgásból. A gyerekek tanítását magukra vállalták erre az egy évre, és minél több információt próbáltak begyűjteni a magántanulással kapcsolatban – egyébként az írásra, az olvasásra és a matekra koncentrálnak, napi három órában. A gyerekek egyik írás feladata például a rendszeres (rajzokkal színesített) útinapló vezetése, de írtak már fogalmazást Brazíliában a különböző kókuszfajtákról, Chilében az óceán áramlatairól, Uruguayban a nanduról, Új-Zélandon a maorikról.

A cikk folytatásából (Nők Lapja 2016/18.) az is kiderül, mi az, aminek a legjobban örül a család, hogy magukkal vitték az útra, és arról is mesél az édesanya, hogy mi hiányzik leginkább a régi otthonukból.

Ha más utazó családok kalandjaira is kíváncsiak vagytok, nézzétek meg cikkünket!

Szöveg: Szigeti Hajni

Fotó: instagram.com/courtneyadamo