Új, nőnapi lapszámunkban* a virágokat is ünnepeljük, ezért összegyűjtöttük néhány kedvenc helyünket, ahonnan csodás csokrokkal távozhatsz, akár klasszikus, bohém vagy letisztultabb ízléssel rendelkezel.

Wild Flower Bar – Tökéletesen természetes

1wildflowerbar

A vadvirágok belvárosi birodalma nem szokványos viráglelőhely, sokkal inkább egy nyugtató kis sziget, ahová már csak az illatért és a látványért is érdemes betérni. A Vitkovics Mihály utcában található üzlethelyiségben a mesés növények mellett izgalmas workshopok is várnak. Ha szezonális virágokra vágytok, és a dolgokat a maguk természetességében kedvelitek leginkább, a Wild Flower Bar meglátogatását nagyon ajánljuk. Esküvőre, rendezvényekre is lehet tőlük virágcsokrokat és -installációkat rendelni.

Plantomime – Az örök innovatív

2plantomime

Ha az aktuális virágtrendeket szeretnétek viszontlátni az esküvőtökön, akkor a Plantomime csapatát érdemes felkeresni, akárcsak abban az esetben, ha egy tökéletesen megkomponált, egyedi igényeknek megfelelő virágcsokorral térnétek haza. Olyan művészi látásmóddal állnak minden egyes virágszálhoz, hogy nem lepődünk meg a flower couture szókapcsolaton, amivel jellemzik magukat.

Laura Virág – Romantika a maximumon

3lauravirag

A rózsaimádók kedvenc beszerzőhelyének népszerűsége 2007 óta töretlen, nem véletlenül. A Laura Virág csapata szűnni nem akaró lelkesedéssel készíti szebbnél szebb csokrait, melyek a Király utcai boltból vihetők haza. A romantikus jelző nemcsak a bolt szellemiségére, hanem annak berendezésére is érvényes. Tőlük is tudtok rendelni illatos irodai dekorációkat, vagy például mesébe illő asztalidísz-csodákat.

Arioso – A tekintélyes

4arioso

Már-már szobroknak is nevezhetnénk azokat a csokorkölteményeket, amiket az Ariosóban hoznak létre, ezért is gondoltuk a tekintélyes jelzőt az ő esetükben tűpontosnak. Külön öröm, hogy nekik is van webshopjuk, és házhoz is szállítanak Budapesten, illetve vidéken. Rendezvényekre ők is dolgoznak, és mindig szezonális virágokat használnak meseszerű csokraik elkészítéséhez.

Smúz – virágneked.hu – Virágvásárlás kilátással

5smuviragneked

Három legyet üttök egy csapásra, ha ellátogattok a virágneked.hu által üzemeltetett Smúz kávézóba a Kossuth térre. Egyrészt, ráláthattok a Parlament mesés épületére, másrészt az illatozó növények beszerzése mellett ínycsiklandó süteményeket is kóstolhattok. Igazi felüdülés betérni hozzájuk egy napsütéses szombat délutánon, és plusz boldogság, hogy a weboldalukról vidékre, illetve külföldre is rendelhettek virágcsokrot.

*A legfrissebb Nők Lapja (2016/9.) március 2-án, előfizetőinknek pedig március 1-jén jelenik meg.

Szöveg: S.R.

Nyitókép és képek a virágüzeletek Facebook-oldalairól: wildflowerbar,plantomime, lauravirag, ariosobudapest, smuz.viragneked