Még hogy hétköznap nem találhatunk magunknak színes programokat! Ha például kedd este kulturális kikapcsolódásra vágynátok, van egy remek, majdnem last minute tippünk.

ajanlo_szinhaz

A József Attila Színház korábban bemutatott darabja kifejezetten nő és férfi viszonyára helyezi a hangsúlyt, így a vasárnapi Valentin-napot követő kedden nem is lehetne aktuálisabb az előadás.

„És mi a bűn, ha nem a lélek eszköze, amelynek révén a szerelmet kielégíti és legyőzi.” Ezt vallja Ugo Betti drámájának férfi főhőse, aki körül három magányos, szeretetre vágyó, a maga egyéni módján ízig-vérig nő kering, és vergődik végzetes pókhálójában, mert végre az ösztöneik és kimondhatatlan fájdalmaikból fakadó érzelmeik szerint cselekszenek.

Meddig terjed a bűn? Mi és milyen mélységben adhat feloldozást? Feloldható-e, megfejthető-e a szerelemre és egymásra áhítozó férfi és nő örök harca? Ezekre a kérdésekre keresi a választ a Szitás Barbara rendezése, melynek helyszíne egy kietlen olasz sziget, ahol az egy családot alkotó nők előbb-utóbb meghozzák a döntést a férfi felett és önmaguk felett is.

Noha Ugo Betti, olasz drámaíró több mint 60 éve írta a történetet, az ma is aktuális kérdést feszeget, amit színdarab formájában legközelebb február 16-án, majd március 4-én és 24-én nézhettek meg a budapesti József Attila Színházban.

A további részletek miatt látogassatok el ide!

Fotó: József Attila Színház