7 különleges hotel év végi pihenéshez a világ minden tájáról + JÁTÉK

Ha szeretsz utazni, de unod a megszokott hotelszobákat, akkor a következő szállodákat imádni fogod. Ezeken a helyeken aludhatsz igluban és jégágyban, egy barlangba és egy Beagle hasába is bemászhatsz, vagy éppen láthatatlan faházat vehetsz birtokba.

Varázslatos esőerdőhotel Chilében

maxresdefault

A Montana Magica Lodge egy vulkán formájú szálloda,melynek egyik különlegessége, hogy óránként vízesés tör fel belőle, és folyik végig a falakon. A lenyűgöző komplexumot a természet és az ember harmóniája alkotta. Épülete főleg faanyagok felhasználásával készült, oldalát moha borítja. Nappal az őserdő állatait ismerhetjük meg, míg este a fából készült kádban relaxálhatunk a vízesés hangját hallgatva.

Bővebb tudnivalók: hotelmontanamagica.redhotelera.cl

Lenyűgöző kilátás iglu szobákból Finnországban

hotel-kakslauttanen-igloo-village-leadLappföldön akár iglukban is megszállhatunk, melyek némelyike hóból, némelyike termikus üvegből készült. A Hotel Kakslauttanen-ben teljes kényelemben figyelhetjük meg a Föld egyik legkülönlegesebb természeti jelenségét, az északi fényt. Találunk itt Jég Galériát, és Jég Bárt is, hóéttermében pedig lappföldi specialitásokat fogyaszthatunk, például rénszarvast vagy grillezett lazacot. Nem mellesleg a világ legnagyobb füstszaunáját is kipróbálhatjuk itt.

Még több információ: kakslauttanen.fi

Óriás házőrzők vigyázzák álmunkat az USA-ban

Dog Bark Park, Cottonwood, Idaho http://www.dogbarkparkinn.com/

Idahóba biztosan minden kutyaimádó szívesen ellátogat, ha megtudja, hogy itt található a világ legnagyobb, fából készült Beagle kutyája, ami ráadásul szállodaként funkcionál. A Dog Bark Park Inn szobáiba oldalt, falépcsőn tudunk felmenni, hogy elfoglaljuk szállásunkat. A legviccesebb mégis az, hogy a hozzá tartozó mellékhelyiség egy tűzcsap kinézetű, külön épületben kapott helyet.

Részletek: dogbarkparkinn.com

Látható és láthatatlan faházak Svédországban

664_mirror_cube_exterior_22a

Svédország északi részén, Lappföldön épült az első fára épült láthatatlan ház. Tükröződő üveg felületeket használtak, így az épület rejtve marad az erdőben. A könnyű alumíniumból készült két ház a Treehotel része, amelyhez tartozik még 4 látható faház, így akár kabinban vagy repülő csészealjban is aludhatunk. Ezekhez kapcsolódik még szauna és spa is.

Részletek a különös szálláshelyről: treehotel.se

Törökországban kipróbálhatjuk a barlanglakók életét

Gamirasu-cave-hotel-121

Az Ayvali Köyüben lévő, szállodaként kialakított barlang már 1000 éve is lakott volt, bizánci szerzetesek is éltek benne. A vulkanikus kőzetbe vájt Gamirasu Cave Hotel állandó hőmérséklete egész évben 17-20 Celsius fok között van. Hangulata rabul ejtő, visszakalauzol az ősidőkbe, de megfelel a mai kor elvárásainak is: a szobák fala kő, a felszerelése modern. Köröskörül Anatólia magával ragadó tája tárul elénk.

Fotó: pinterest.com
Részletes információk a barlangszállóról: gamirasu.com

Kanadában a jég csodás fogságában

Hôtel de glace de Québec 2014. Québec, Canada Quebec City's Ice Hotel. Quebec, Canada

A Quebec-ben található Hotel de Glace különlegessége, hogy  csak január elejétől április elejéig “létezik”, ugyanis ezt követően a tavaszi nap első sugarai elolvasztják. Az építési munkák minden év decemberétől 1 hónapot vesznek igénybe, ezalatt 15 000 tonna havat és 500 tonna jeget használnak fel. A szállodában a dísztárgyaktól kezdve a bárpulton át egészen az ágyakig minden fagyott hóból és jégből van. Ebből adódóan átlagosan -5 fok körüli a hőmérséklet, a látvány azonban kárpótol ezért.

Tudnivalók a hotelről: hoteldeglace-canada.com

Kényelmes pihenés a forró homokon Mongóliában

static1.squarespace.com

Belső-Mongóliában, a Xiangshawan sivatagban egy különleges, lótusz alakú szálloda található. A Desert Lotus Hotel nevét a váltakozó négyzet és háromszög alakú létesítmények adják. A hatalmas tengeri homokdűnéken kialakított hotel több részből áll. A turisták körében egyre népszerűbb, hiszen tevetúrákat, sivatagi szörfözéseket és közös, meditatív programokat is szerveznek. Emellett a “dűnék énekét” is hallhatjuk, ha szerencsések vagyunk.

Fotó és további tudnivalók: fullinsight.com

600x450.indd

Szeretnél te is egy pihentető hétvégét eltölteni a pároddal egy csodás hotelben? Akkor játssz velünk nagy adventi nyereményjátékunkon, mert utolsó fordulónkon egy fantasztikus wellness hétvége vár gazdára!

Ha szeretnéd megnyerni a Nők Lapja exkluzív karácsonyi csomagját, válaszold meg az alábbi kérdést, és a helyes választ küldd el nekünk a nljatek@centralmediacsoport.hu email címre.

A helyes megfejtést beküldők közül egy szerencsés nyeri meg fődíjunkat, azaz egy féléves Nők Lapja magazin előfizetést, legújabb Tél különszámunkat és a Hotel Karos Spa****superior -ba szóló szállásutalványt.

Az utalvány tartalma: 2 felnőtt részére 2 éjszaka Spa Superior kétágyas szobában.

Gazdag büféreggeli és – vacsora magyaros és nemzetközi ételekkel, reform-, és ínyencválasztékkal.

Spa Uszoda- és Szaunavilág használat, fitneszterem, fürdőköpeny használat, internet használat.

Az ajándékutalvány 2016.12.23 – ig érvényes, a szállodával történt előzetes egyeztetést követően, kivéve kiemelt és ünnepi időszakokban (szezon III.), illetve ha a foglaltság 80% felett áll.

Kérdésünk: Melyik országban lakik Joulupukki Mikulás?

A megfejtést az email TÁRGYÁBAN kérjük feltüntetni, a levélben pedig a teljes nevedet és címedet, ahová az ajándékot küldhetjük, illetve a telefonszámod, ha további egyeztetésre lenne szükség a nyereményekkel kapcsolatban!

A beküldés határideje: 2015.12.24. 23:59

Sorsolás: 2016. január 4-én.

A nyertesek teljes névsorát itt, a nőklapja.hu-n tesszük közzé január első hetében.

A válaszokat ide várjuk: nljatek@centralmediacsoport.hu

Részletes játékszabályzat: http://bit.ly/1QSO5iz