Vigyázz, kész, rajt! Indul a Nők Lapja 2015-ös Nagy Életmódváltás programja

Harmadszor hirdettük meg Nagy Életmódváltó programunkat, a számtalan jelentkező közül tizennyolcan kerültek be a csapatba. Két dietetikus személyre szabott tanácsokkal, egyéni megoldásokkal segíti azt, hogy fél év múlva karcsúbbak, könnyebbek és egészségesebbek legyenek a kiválasztottak. Ismerjétek meg idei versenyzőinket, akik a fotózás óta együtt küzdenek egy egészségesebb életmódért!

Takács Ferencné, Klára (51) MEZŐGAZDASÁGI VÁLLALKOZÓ, ELŐSZÁLLÁS, 90 KG

Vágyom rá, hogy a felnőtt fiaim is büszkék legyenek rám, szeretném, ha könnyebben tudnék  mozogni és többet bírnék. A gazdaságunkban  és a méhészetünkben sok munka, így a mozgás  megvan, a baj csak az, hogy esténként rengeteget eszünk. Arra vágyom, hogy megszokjak egy  újfajta, egészséges életmódot, hogy átprogramozzam az agyam, innentől ez legyen számomra a  természetes.

takacsferencneDeák Hédi (39) ANGOLNYELV-OKTATÓ, BUDAPEST, 81 KG

Régebben aerobikoktatóként is dolgoztam, de ellustultam, és az ülőmunka következtében felszaladtak rám a kilók. Két éve diagnosztizáltak inzulinrezisztenciával, és most dől el, hogy pár  év múlva cukorbeteg leszek, vagy a magam erejéből meg tudom előzni, hogy gyógyszert kelljen szednem. Meg kell tanulnom az egészséges táplálkozást és a testmozgást előrébb sorolni az  életemben. Most, hogy tétje van a dolognak, nagyon erős a motivációm.

deakhediDóra Emese (29) SZOBRÁSZMŰVÉSZ, SZÉKESFEHÉRVÁR, 94 KG

Húsz kiló bánatháj van rajtam, a maradék tíz pedig a boldogságtól jött fel, most már ideje lenne  mindkettőtől megszabadulni. Mindig nagydarabnak láttam magam,  és végül akkora lettem amekkorának gondoltam magam. Idővel szeretnénk kisbabát, és jó lenne, ha addigra eltűnne a felesleg. Csigolyacsuszamlásom van, ezért a kisebb terhelés a gerincemnek is jót tenne,  és  mivel szeretek énekelni, csinosabban talán a színpadra is bátrabban állnék ki. Úgy érzem most  lelkileg is kész vagyok a változásra!

doraemese

Nanseu Júlia (44) KÖNYVELŐ, BUDAPEST, 116 KG

Olyan, mintha két felnőtt ember súlyát cipelném egyedül, és ez túl sok. Nem tudom, hogy melyik volt előbb; a testsúlyom növekedése, vagy az önbizalmam csökkenése, de bízom benne,  hogy ha elkezdek fogyni, akkor magamat is jobban fogom szeretni. Négyéves a kisfiam, és ha látni akarom felnőni, akkor most kell megelőznöm a komolyabb egészségügyi problémákat. A  férjem biztat, de már nem nagyon hisz a fogadkozásaimnak, viszont tudom, hogy amint elkezdem az új életmódot, ő segíteni fog.

nanseujulia

Farkasné Kerekes Éva (35) IRODAVEZETŐ, GYŐR, 91 KG

Sosem voltam vékony, és most sem arra vágyom, hogy nádszálkarcsú legyek, de szeretném  magam jól érezni. Azt akarom, hogy a homokozó szélén ülve ne nyomjon az övem csatja, és  hogy ha a lányom fogócskázni hív, akkor ne fulladjak ki. Emlékszem, régen mennyire sokat adott  nemcsak fizikailag, de mentálisan is a rendszeres sport, szeretném ezt megmutatni a gyerekeimnek, vágyom rá, hogy együtt mozogjunk, hogy ők is hozzá szokjanak az egészséges élethez.

farkasnekerekeseva

Pál Imréné, Juli (62) NYUGDÍJAS TISZTVISELŐ, BUDAPEST, 92 KG

Júniusban lettem nyugdíjas, és bízom benne, hogy mostantól lesz időm arra, hogy a saját egészségemmel is törődjek. 1988-ban hagytam abba a dohányzást, akkor felszaladt rám tíz kiló, majd évente egyegy. Igaz, hogy az unokám azt mondta múltkor, hogy „Mama, azért vagy ilyen gömbölyű, mert a sok szeretet így fér el benned”, de itt az ideje megszabadulni a túlsúlytól, hogy még sokáig aktív lehessek. Szerencsére a férjem nagyon támogat, ő is csatlakozik hozzám az életmódváltásban.

palimrene

Piroska Erzsébet (55) SEGÉDASSZISZTENS, DEBRECEN, 92 KG

Már készülök a nyugdíjra, és tervezem, hogy eljárok majd a természetjáró klubba, ám ahhoz jól kell bírnom magam. A változókorral megszaporodtak a kilóim, ezekből jó lenne lefaragnom, úgy érzem, a társasággal egymást bátorítva ez sikerülni fog. Az én fitt, sportos lányom is azt mondta: „Öreglány, támogatunk!” A sütikről nehéz lesz lemondanom, és egy kicsit félek az edzőtermekben tornázó plázacicáktól, de nagyon elszánt vagyok!

piroskaerzsebetTörök Mónika (44) GYÓGYPEDAGÓGUS, TATA, 96 KG

Tavaly nyáron 74 kg voltam, klasszikus jojódiétázó vagyok, a leadott kilók zsírszörnyként mindig visszamásznak. Tablettákban, csodamódszerekben nem hiszek, tudom, hogy képes vagyok lefogyni, de végre úgy akarom ezt elérni, hogy az eredmény meg is maradjon. Szeretném magam visszakapni, hogy amikor a diákjaimmal túrázom, ne lihegjek, ne szúrjon a szívem, vágyom rá, hogy újra felvehessem a szép ruháimat, és hogy ne a bánathájamra üljek le, hanem a csinos kis popómra!

torokmonika

Fockt Ildikó (46) BIZTOSÍTÁSI SZAKREFERENS, BUDAPEST, 81 KG

Rendszeresen sportolok, tollasozom, fitneszterembe járok, sokat biciklizünk, túrázunk, de sajnos a finom ételeknek, a fehér lisztnek és a cukornak nem tudok ellenállni. Már kitaláltam, hogy esténként keresztszemest fogok hímezni, mert ahhoz két kéz kell, és akkor hátha nem nassolok! Soha nem ér bántás a súlyom miatt, én magam miatt szeretnék fogyni, hogy kicsit könnyebb legyek, jobban essen a sport, bátrabban menjek strandra.

focktildiko

Tischler Györgyi (65) NYUGDÍJAS, BUDAPEST, 78 KG

Alapvetően nem esztétikai okokból szeretnék fogyni – bár egy kicsit slankabb alak az öltözködésemnek sem tenne rosszat –, hanem az egészségem megőrzése érdekében. Sokat sportolok, és próbálok egészségesen táplálkozni, de vágyom új tippekre, trükkökre, szívesen kipróbálnék új mozgásformákat is. Hat unokám van, szeretnék minél tovább az ő aktív nagymamájuk lenni.

tischlergyorgyiDr. Horváth Edit (52) SZEMÉSZ SZAKORVOS, SZEGED, 114 KG

45 éves koromban nagy boldogságomra ikerfiaim születtek, de sajnos rendszeresen a nagymamájuknak néznek, és ez nagyon fáj. Szeretnék szép, karcsú anyukájuk lenni, aki könnyedén focizik, szaladgál velük. Az egyetlen bajom, hogy egy nap csak 24 órából áll, és mivel több helyen rendelek és a fiúkkal is szeretnék együtt lenni, nem lesz könnyű időt szakítani a rendszeres mozgásra. A programnak köszönhetően azonban lesz kontroll, így kénytelen leszek megoldani!

drhorvathedit

Cseh Zoltán (53) TENISZ SZAKEDZŐ, POMÁZ, 141 KG

Tizenöt évvel ezelőtt sikerült harminc kilót lefogynom, de hamar visszahíztam, a kímélő étrendet nem tudtam hosszú távon megtartani, pedig muszáj lenne jó pár kilótól megszabadulnom. Nincs több „majd hétfőtől, majd elsejétől”, szeretném a családomnak és a barátaimnak megmutatni, hogy vége a fogadkozásnak, és igenis meg tudom csinálni. Amint beindul a fogyás, már komfortosabban fogom magam érezni, könnyebb lesz az aktív mozgás, és jobban is fogom élvezni. Alig várom!

csehzoltan

Némedi Olga (30) JOGÁSZ, TATA, 96 KG

Nem érzem jól magam a bőrömben, és ez a legfőbb gond. A szekrényem tele van szép ruhákkal, amelyek nem jönnek rám, a teljesítménytúrákon még végig tudok menni, de egyre nehezebb, minden nap úgy érzem, nagy súlyt cipelek. Vágyom rá, hogy csinos fiatal nőnek érezzem magam, és ehhez nagy erőt ad, hogy bejutottam ebbe a csapatba, motivál a többiek ereje, története is. Az új életmód szervezést igényel, de „csak” a gondolkodást kell átalakítani, és menni fog.

nemediolga

Dani Ildikó (45) ELADÓ, HARKÁNY, 74 KG

Egy gyönyörű menyasszonyiruha-szalonban dolgozom Pécsett, és gyakran megesik, hogy az arák kedvesen megkérdezik, mikorra várom a babát. Szeretném, ha végre eltűnne a pocakom, jó lenne tartani a tempót az ötéves lányommal, és a nagyfiamnak példát mutatni. Ő azt mondta, hogy ha én elmegyek az edzőterembe, akkor ő is csatlakozik hozzám. Az időbeosztás nehéz lesz, de valahogy megoldjuk!

daniildiko

Farkas Márta (43) WEBDESIGNER, BUDAPEST, 98 KG

Mivel felnőttként híztam meg, téves a testtudatom; vékonyabbnak gondolom magam, mint a valóság, ezért néha nekimegyek az ajtófélfának is. Ahhoz azonban, hogy lefogyjak, észre kell vennem végre a kövérségemet. Nem fogyókúrázni akarok, hanem életmódot váltani, hogy a hatéves kislányomnak stramm anyukája legyen, a férjemnek csinos felesége, és hogy én is örömmel nézzek a tükörbe. Ez a súly már sok mindenben akadályoz, szeretnék úgy táncolni, hogy nem arra gondolok, tíz perc múlva megizzadok!

farkasmarta

Csók Eszter (41) ELADÓ, ZALAEGERSZEG, 115 KG

Nagy bennem a bizonyítási vágy, magamnak is szeretném megmutatni, hogy ez a test nem nekem való, ezért szeretnék a súlytöbbletemtől megszabadulni. A háziorvos biztat, hogy fogyjak, mert akkor a fejfájásom és a derékproblémáim is enyhülnek majd. Nyár végén arra készülünk, hogy a barátainkkal körbetekerjük a Balatont. Jó lenne a kalandnak könnyebben, fittebben nekivágni.

csokeszter

Piákné Kiskó Éva (45) IRODAI ÜGYINTÉZŐ, BAKHÁZA, 88 KG

Nem állapot, hogy mostanában már a férjem nadrágját vettem fel! A mai napig kézilabdázom, de érzem, hogy nem megy úgy, mint régen. A magam kedvéért szeretnék lefogyni, a férjemet nem zavarja a súlyom, de biztosan neki is tetszeni fog az eredmény, és talán a gerincbántalmaim is enyhülnek. A fizikai erőn létemet meg kell őriznem, hogy a két sérült fiamról, és az energiabomba legkisebbről gondoskodni tudjak, de biztosan megy ez karcsúbban is.

piaknekiskoevaDukkonné Horváth Éva (37) KÖZGAZDÁSZ, GYÖMÖRE, 108 KG

A kisebbik fiam nemrég megkérdezte, hogy „Anya, neked van női szoknyád?” Az nem lehet, hogy még nem látott csinosan felöltözve! Szilveszterkor beállt a hátam, és a szteroidkúrának köszönhetően eltűnt rólam a pikkelysömör, akkor jöttem rá, hogy akár én is tehetnék azért, hogy jobban nézzek ki. A férjemmel együtt életmódváltásba fogtunk, eddig lement 12 kiló, de októberig jó lenne még 18-tól megszabadulni, és a határ a csillagos ég. Vagy a fiaim kedvenc meséjéből idézve: „A végtelenbe és tovább!”

dukkonehorvatheva

Összeállította: Jónap Rita
Fotó: Tokaji Balázs
Smink: Pataky Ági
Haj: Galló Mónika