Zöld szoba podcast: Ehető kert

Zöld szoba podcast: Ehető kert

Nemes Takách Kata fenntarthatósági podcastjának, a Zöld szobának mostani adásában arról beszélgetett vendégeivel, hogy miért is érdemes egyre inkább megfontolni egy saját kertet, illetve hogyan csináljuk azt okosan.

Bevallom én eddig majdnem minden növényemet elvesztettem. Gondolom nem én vagyok az egyetlen (hallottam már olyan alakról aki a kaktuszt is kinyírja) szóval talán másnak is jól jön a segítség, az inspiráció, néhány lelkesítő sztori, hogy a sokadik kudarc után is újra ültessen. Ezért vendégül láttam az ArtGEO kertépítő cég alapítóit, hogy beszélgessünk a kertészkedésről. Azt állítják, mindenkinek van kertje! Annak is akinek csak egy erkélye van, meg annak is akinek csak egy ablakpárkánya! Ráadásul egyikük sem kertépítőnek készült, de elegük lett és tenni akartak. Ami számomra külön fontos mert ők az élő bizonyíték, hogy lehet váltani, másképp csinálni, rá- vagy visszatalálni. Hogyan lesz egy színészből és egy értékesítőből kertépítő, hogyan vesznek rá másokat a magas ágyásra és fog-e még az unokáinknak a könyökéig folyni az édes magyar barack leve? Ezek mind szóba kerültek. És még egy csomó minden más is. Vendégem volt a Zöld szobában Suhajda Dániel és Farkas Csaba, akik egyszerre lazák, nyitottak, odaadók és elkötelezettek ha kertről van szó. Mindenki hallgassa meg akinek van ablaka!

Üdv,

NTK

Ui.: A paprika ültetésének időzítése miatt jó ha tudjátok, a beszélgetést május 24-én rögzítettük! 

A házigazdáról:
Nemes Takách Kata vagyok színész, látványtervező, dizájner. Sok mindennel foglalkozom, de bármit is csinálok, az életemet átitatja az olthatatlan kíváncsiság. Az utóbbi években újrahasznosított alapanyagokból készülő dizájntárgyakkal kezdtem foglalkozni, így került fókuszba a fenntarthatóság. Rájöttem, mennyire összetett ez az egész, mennyi kérdés merül fel, amire nem tudom a választ. Ezért elkezdtem olyan emberekkel beszélgetni, akik otthon vannak ebben a témában. Legyen szó napi rutinról, globális ügyekről, környezetbarát vállalkozásokról, vagy művészeti projektekről, minden érdekel, ami zöld. Mert ez a jövő. Illetve enélkül nincs jövő.

A podcastsorozat korábbi adásait itt hallgathatjátok meg.