Mindig képesek vagyunk jó értelemben meglepődni, amikor kiderül egy-egy ismert emberről, hogy bizony az ecset is jól áll kezében. A héten például arról olvashattunk, hogy Sylvester Stallone és Britney Spears alkotásaiból is kiállítás nyílik. Ez adta az összeállításunk apropóját, illetve az is, hogy az e heti Nők Lapjában a szintén festegető Anthony Hopkinsszal olvashattok egy interjút.

Britney Spears virágmániája

Kép: Instagram/galerie_sympa

A 2000-es évek egyik legismertebb popsztárja a festészet területén is kipróbálta magát az elmúlt időszakban. Az elsősorban virágokat pingáló egykori tinisztár munkáiból a napokban nyílik tárlat Franciaországban, amit valószínűleg nagyon sok rajongó vár már.

Sylvester Stallone és az elvont művészet

Kép: stalloneart.com

A Rocky és Rambo filmek sztárja színészkarrierjének kezdete óta foglalkozik festészettel, ennek köszönhetően a közelgő New York-i kiállításán az elmúlt évtizedek átfogó munkásságát mutatják majd be. A galéria vezetője szerint a figurális és absztrakt műveket tanulmányozva közelebb kerülhetünk Stallonéhoz, aki önmagát elsősorban festőnek vallja.

Anthony Hopkins, a színek szerelmese

Kép: anthonyhopkinsart.com

Az Oscar-díjas walesi színész tehetségére felesége figyelt fel egy telerajzolt forgatókönyv kapcsán. Hopkinsnak – akire nagy hatással volt a film, amelyben Picasso bőrébe bújhatott -, saját elmondása szerint a színek a legfontosabbak, azt viszont nem tudja mennyire jó ezen a területen. Nos, a fenti képet elnézve szerintünk nagyon is!

Rosie O’Donnell, az absztrakt királynője

Kép: rosie.com

Az ismert színésznő, televíziós személyiség és komikus leginkább színes absztraktjairól, valamint a többféle technika mixelésével készült kollázsairól ismert, melyeket az interneten bárki megvásárolhat. Rosie az eladásokból befolyt összeget jótékony célokra fordítja.

Paul Stanley, a zenészek megörökítője

Kép: paulstanley.com

A legendás Kiss zenekar énekes-gitárosa nem csak ahhoz ért, amivel először ismertté vált. Tehetségét a rajzolás területén már gyerekkorában felfedezték, a férfi művészi ambíciói ellenére azonban mégis a zenei pályát választotta, és ebben képezte magát tovább. Munkáit 2006-ban kezdte el bemutatni, azóta festőként is tekint rá a nagyközönség.

Viggo Mortensen és a pasztell árnyalatok

Kép: Pinterest

A többszörös Oscar- és Golden Globe-díjas színész a filmezésen kívül más művészeti területeken is kipróbálta magát karrierje során: a fotózás, a versírás, sőt a zene és a festészet is ezek között szerepel.

Jane Seymour és az impresszionista stílus

Kép: facebook.com/TheArtofJaneSeymour

A műveit elnézve valóságos őstehetség az angol színésznő, akinek a képeit első ránézésre Monet stílusával azonosítanánk leginkább. Virágok, tájképek, különféle csendéletek és az emberek a legkedvesebb témái Jane-nek, ha festésről van szó.

Tony Bennett, a tájak életre keltője

Kép: tonybennett.com

A többszörös Grammy-díjas amerikai jazz énekes a zene világa mellett a festészetben is brillírozik. Az iparművészeti főiskolát is végzett zenész Anthony Benedetto néven alkot, a festés mellett pedig a rajzolás is nagy kedvence.

 

Összeállította: L. J.

Nyitókép: tonybennett.com/arts