„Kipakoltak” a magyar rendfenntartó szervek és mentősök. Itthon is hódít a Tetrisz-kihívás

Hetek óta lázban tartja a világot a Tetrisz-kihívás, melyhez számos magyar szervezet is csatlakozott. A résztvevők szó szerint kipakolták a munkájukhoz szükséges kellékeket, majd a közösségi oldalakon mutatták meg az eredményt. Különös dolog látni, mennyi minden található azokban a járművekben, melyekkel a segítők életeket mentenek. A képeket szerintünk ebben a szellemben érdemes végignézni.

Kihíváson belüli kihívások a rendőrségnél:

A Magyar Rendőrség a készenlétisek fotójával kezdte a sort

Fotó: instagram.com/police_hu

A fotón egy bevetési és dokumentációs feladatok ellátására alkalmas, és ehhez az szükséges eszközökkel felszerelt járőrautó látható. A Készenléti Rendőrség a következő szervet hívta ki:

Fejér megyei Autópálya Alosztály 

Fotó: instagram.com/police_hu

Ha mindig is érdekelt titeket, mit rejt egy ilyen jármű, akkor most tüzetesen szemügyre vehetitek. A Fejér megyeiek a kipakolás után őt kérték fel a kihívás teljesítésére:

A Somogy megyei Rendőr-főkapitányság kutyás körzeti megbízottja

Fotó: instagram.com/police_hu

Három négylábú „kolléga” és a megbízott látható a képen, aki az alap rendőri felszerelések mellett az összes nyomkövető munkához és kutyakiképzéshez szükséges eszközt is kipakolta. Választottja pedig…

A Budapesti Rendőr-főkapitányság, bűnügyi bevetés

Fotó: instagram.com/police_hu

A fiúk szintén sikeresen teljesítették a kihívást, az ő kihívottjuk egy nagyon különleges egység lett:

A Nemzeti Nyomozó Iroda központi helyszínelői

Fotó: instagram.com/police_hu

Ha hihetünk a közösségi médiának, a csapatot a „magyar CSI”-ként emlegetik, az eszközök láttán ezt nem is kérdőjelezzük meg. A helyszínelők végül a sajtós kollégákat hívták játékra:

Baranyai Megyei Rendőr-főkapitányság sajtós munkatársai

Fotó: facebook.com/pannon.televizio

A csapat munka közben teljesítette a feladatot, ezek után pedig egy nagyon érdekes helyi társaságot választottak ki, akikről őszintén szólva senki sem tudott semmit:

A Baranya megyei Top Secret Unit csapata 

Fotó: instagram.com/police_hu

A fotó és a humoros megoldás alapján mindenki számára kiderült, miért kapta a csapat ezt a nevet… Ráadásul egy kódfejtőket igénylő rejtvényben küldték el, kit szeretnének látni legközelebb: a BRFK bűnmegelőzési csapatát A fotókra mi is kíváncsiak leszünk!

A mentősök is csatlakoztak:

Magyar Mentőmotor Alapítvány

Fotó: facebook.com/MagyarMentomotorAlapitvany

„…mert nálunk minden olyan… Kompakt.” – szól a részlet a bejegyzésből a Magyar Mentőmotor Alapítvány közösségi oldalán, mellyel megmutatták: ők is teljesítették a különleges kihívást. A motoros mentősök a légimentőket adták tovább a stafétát:

Magyarországi Légimentésért Alapítvány

Fotó: facebook.com/ legimentesert2015

Ritka látványos fotó készült a légimentőkről, akik a meghívást követően azonnal a tettek mezejére léptek. És, hogy kiket jelöltek ki arra, hogy folytassák a sort? Íme:

Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata 

Fotó: facebook.com/vizimentok

Ugyancsak csodás fotó készült, melyen jól látszik mennyivel kevesebb eszköz áll rendelkezésre az előző egységekhez képest. A vízimentők a Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálatot hívták játékba. Várjuk a képeket!

Akik önként teljesítették a Tetrisz-kihívást:

BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság 

Fotó: facebook.com/bmokf.hivatalos

Még szeptember elején, ahogy ők mondták, „kéretlenül” teljesítették a kihívást. Szerintünk megérte belevágni! A fotóval az Országos Mentőszolgálatot buzdították, akik a következő képpel válaszoltak:

Az Országos Mentőszolgálat szegedi bajtársai

Fotó: facebook.com/orszagosmentok

Szintén egy kivételes fotó, melyet az Országos Mentőszolgálat büszkén osztott meg a Facebookon.

A Banai Önkéntes Tűzoltó Egyesület 

Fotó: facebook.com/banaote

A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság boldogan posztolta közösségi oldalán, hogy önkénteseik is csatlakoztak a különleges kihíváshoz. 

A Pécsi Hivatásos Tűzoltóparancsnokság „B” szolgálati csoportja 

Fotó: facebook.com/ pannon.televizio

A fotó elkészítéséhez egy nagyjából 400 darabos felszerelést pakoltak ki a fiúk, ráadásul mindezt másfél óra alatt. Érdekes belegondolni, hogy vészhelyzet esetén ennyi eszköz közül kell kiválasztaniuk a megfelelőt… A tűzoltók az előző szervekkel ellentétben választottak:

A MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázisa

Fotó: facebook.com/ mh59airbase

Hogy mi van egy Gripen vadászgépben? A repülőbázis tagjai megmutatták!

 

Összeállította: L. J.

Nyitókép: facebook.com/banaote