Az egyik legfőbb örömszerzési forrás a test kényeztetése. Ám hogy az aktus valóban mindkét fél számára meghozza a várva várt eredményt, és ne csupán kémiaként működjön, érdemes megismerni testünk, lelkünk működését. Elgondolkodtató, ismert emberek miként vélekednek erről.

„A fizika olyan, mint a szex. Időnként van valami haszna is, de nem ezért csináljuk.” (Richard Feynman, Nobel-díjas fizikus)

„Nem számít, hogy a szex erejében a bölcsességet vagy a gyönyört keresed: az élmény így is, úgy is mindig teljes lesz. Mert ez az egyetlen olyan emberi tevékenység, amely egyszerre érinti – vagy legalábbis kellene hogy érintse – mind az öt érzéket.” (Paulo Coelho, író)

„Hogy mocskos dolog-e a szex? Igen. Ha jól csinálják.” (Woody Allen, író, színész, rendező)

„A nőnek olyan szeretetre van szüksége, amely nem mulandó. A nő – még a legérzékibb nő is – a lelkével szeret igazán, s nincs olyan párkapcsolati tanács és szexuális trükk, amely boldoggá tudna tenni egy olyan nőt, akit lelkileg nem szeretnek… Egy nő erogén zónája: a lelke.” (Müller Péter, író)

„A sikeres házassághoz többször is szerelembe kell esni, és mindig ugyanabba a személybe.” (Mignon McLaughlin, író)

„Gyönyör és gyönyör közt lekottázhatatlan különbség lehet.” (Pályi András, író)

„Nincs hatalmasabb emberi ösztön, mint a felgerjedt nemi vágy, és a képek, amelyek a nyomában támadnak, életre szólóan vésődnek belénk, mint tetoválás a lelkünkbe.” (Stephen King, író)

„A vágy, a szerelem és a kötődés nem mindig kapcsolódnak egymáshoz.” (Helen FIsher, kanadai-amerikai antropológus)

„Hova kell a parfümöt fújni? – kérdezte tőlem egyszer egy fiatal nő. Azt válaszoltam neki, hogy oda, ahova csókot szeretne kapni.” (Coco Chanel, divattervező)

„Ha szexre vágysz, rugalmasnak kell maradnod, egészségesnek kell maradnod, és jól kell érezned magadat a bőrödben.” (Jane Fonda, színésznő)

 

Az összeállítás eredetileg a Nők Lapja Psziché 2019/3. lapszámában jelent meg. 

Összeállította: Szaniszló Edina

Nyitókép: Getty Images