Ha eszünkbe jutnak a régi karácsonyok, akkor előttünk vannak azok a régi kedvenc sorozatok is, amelyekben a szereplők valamilyen módon szenteste velünk együtt ünnepeltek. A közös családi lakoma után ilyenkor sokan a tévé előtt heverészve töltik az éjszakájukat, de a sokadjára újranézett filmek helyett ezúttal érdemes a kedvenc retró sorozataink karácsonyi epizódjait választani.

Boldog karácsonyt, Hetty néni!

Avonlea, a King család, a csibész Félix, a bájos Sarah és ott van a hihetetlen Hetty néni is. A Váratlan utazás minden idők egyik legjobb családi sorozata volt, amelynek 1998-ban készült egy külön filmváltozata is. A 87 perces szórakoztató moziban a King család karácsonyába nyerünk betekintést, ami kezdetben nagyon szomorúnak ígérkezik, a szeretet viszont végül mégis minden bajon felülkerekedik.

Pumukli kalandjai

Éder mester és az ő Pumuklijának történetét mindig szeretjük újra és újra megnézni, mert egyszerűen nem tudunk betelni a kis virgonc vöröshajú manóval! Ebben az epizódban Pumukli arra kéri a gazdáját, hogy a mérhetetlen sok pénzéből vegyen neki egy csillogó díszgolyót, amivel labdázhat. A kedvelt kobold csak karácsonyra kapná meg az ajándékát, de ő minden erejével azon van, hogy idén előrehozza az ünneplést. Az emberek között járva próbálja kideríteni, hogy mért kell titokban tartani azt, hogy mit veszünk a szerettünknek karácsonykor ajándékba.

Família Kft.

Magyarország első szituációs komédiája kezdetben minden hétköznap kétszer csalogatta oda a tévé képernyője elé a nézőket. A sorozatból összesen 385 részt forgattak le, és mi egytől egyig imádtuk mindet! Különösen ezt a karácsonyi epizódot, amelyben a Kövér család is feltűnik.

Tom és Jerry

Az 1940-től 1967-ig futott amerikai rajzfilmsorozatot  eredetileg a mozikban vetítették. A két figura annyira népszerűvé vált, hogy a mai napig megihleti a rajzfilmkészítőket. Az epizódok középpontjában rendszerint Tomnak Jerry elfogására irányuló sikertelen kísérletei állnak. Ebben a karácsonyi részben úgy tűnik, ha rövid időre is, de fegyverszünetet kötnek.

Jóbarátok

Ha vicces karácsonyi jelenetekről van szó, akkor nem mehetünk el a televízióban tíz éven át futó, nagy sikerű amerikai sorozat mellett, ami bővelkedik a megmosolyogtató ünnepi jelenetekben! Ebben a részben például a kedvenc baráti társaságunk közösen díszíti fel a karácsonyfát.

Összeállította: D. E.
Nyitókép: Pinterest