„A Mikulásnak varázszsákja van, ami mindig újratöltődik” – Gyerekek a Mikulásról

Amikor gyerek voltam, nagyon izgatottan vártam a Mikulást. Tudtam, ha ő jön, illik fényesre suvickolni a csizmám és rendet tenni a szobámban, de az sem árt, ha jó gyerek vagyok. Így biztosan nem kapok majd virgácsot… Kíváncsi voltam, ma hogyan, és legfőképpen miért várják a gyerekek a nagyszakállút. Légrádi Júlia gyerekszáj válogatása.

Levi, 8 éves

„A Jézuska biztos, hogy nem létezik, mert vele sosem találkoztam, a Mikulás viszont igen, mert vele már többször.”

Oti, 5 éves

„Azért várom a Mikulást, mert finomságokat hoz. A többi a Jézuska dolga lesz. De tudom, hogy a Mikulás bármilyen kívánságomat teljesítheti, mert neki vannak manó segítői is.”

Zétény, 8 éves

„A Mikulás jóságot és sok ajándékot ad nekem. Ő olyan kedves, hogy szívesen meg is etetném, mondjuk egy pici csokival. Őt is és a rénszarvasait is.”

Ákos, 9 éves

„Én azért várom a Mikulást, mert kapok sok csokit és mert fent lehet maradni sokáig meglesni, hogy nem a Mikulás jön be, hanem az anyukám teszi le az ajándékot. A legjobb Mikulásom az volt, amikor megkaptam az első legómat.”

Soma, 8 éves

„Azért várom a Mikulást, mert kapok ajándékot, meg azért is, mert másnak ajándékozhatunk és ez jó érzés. De az is izgalmas, hogy egész éjszaka várom. Amíg tudok, addig fent maradok és leselkedek, hátha meglátom. Szerintem, amikor nincs nagy hó, akkor lovas kocsival érkezik a Mikulás, ha nagy a hó, akkor szánnal.”

Tommy, 3 éves

„Azt szeretném, hogy a Télapó hozzánk jöjjön utoljára és aludjon nálunk.”

Dani, 5 éves és a Mikulás

„- Merre lakik a Danika? – kérdezi a Mikulás.

– Hát itt, az utcában.

– És ő is jó gyerek?

– Nem, nem annyira, de hagyd itt a csomagját, majd odaadom neki, ha már megjavul.”

Domi, 5 éves

„A Mikulásnak varázszsákja van, ami mindig újratöltődik. Legalábbis én így képzelem.”

Csenge, 6 éves

„Azért szeretem a Mikulást, mert hoz csokit, cukrot és mert fel lehet venni a télapós sapkám. Tőle kapunk ajándékot, én ezért szeretem a Mikulást.”

Nóri, 3 éves

„Várom, hogy jöjjön a Mikulás. Szeretnék tőle cicát, kutyát és csokit. Szeretem a Mikulást, mert jön.”

Bogi, 10 éves

„Azért várom a Télapót, mert szeretném meglesni éjszaka. Megpróbálok majd fent maradni, hogy lássam, ahogy meghozza a mikulás csomagot.”

 

Összeállította: Légrádi Júlia

Nyitóillusztráció: Thinkstock