11 várandóssággal kapcsolatos tradíció a királyi családban, amiről kevesen tudnak

Az angol királyi családba az előrejelzések szerint májusban érkezik a legkisebb royal bébi, mégpedig Meghan és Harry herceg elsőszülött gyermeke. A nemzetközi online magazinok nap mint nap tudósítanak arról, milyen szépen növekszik a kis csemete a hercegné pocakjában, arról azonban kevés írás szól, hogy mennyi fontos szabályt kell betartania a kismamának a várandósság időszakában. Cikkünkben ezeket gyűjtöttük össze:

A királynő az első

II. Erzsébet

Általánosan elfogadott tény a királyi családban, hogy a várandósságról és a gyermek születésének pontos időpontjáról II. Erzsébetnek számolnak be először. Vilmos herceg például egy titkosított telefonvonalat használt György születése előtt, amin a csemete világra jötte után azonnal értesítette nagymamáját.

Nem szokás babaváró bulit tartani

meghan markle és harry herceg

Míg Meghan szülőhazájában, Amerikában szokás babaváró partit tartani, addig ez Angliában egyáltalán nem divat. A királyi családban nincs megtiltva, hogy ilyet szervezzen a kismama, de nem hinnénk, hogy Meghan annyira ragaszkodna hozzá. Persze, az nem kizárt, hogy a hercegné amerikai és kanadai barátai egy halom ajándékkal lepik majd meg a terhessége alatt.

Nem árulhatják el a gyermek nemét

meghan és harry

Az angol királyi családban még, ha tudják is, akkor sem árulhatják el a nyilvánosságnak a születendő baba nemét.

Kirándulás csak mértékkel!

királyi család

„Korlátozzák a hivatalos és nem hivatalos utak számát a terhesség ideje alatt.” – tette közzé a Metro UK magazin a királyi kismamákra vonatkozó szabályokkal kapcsolatban. Ez nem azt jelenti, hogy tilos elhagyniuk az országhatárt, de nagyon figyelnek arra, hogy minél nagyobb biztonságban legyen a kismama.

Tilos a kis táska

Diana és a clutch

Harry és Vilmos édesanyja, Diana hercegné köztudott, hogy gyakran megszegte a királyi család protokolljait. Egy igazi stílusikon volt, aki mindig mutatott valami újat az öltözködésében. Imádta a kis méretű táskákat, amiket ő csak úgy hívott “cleavage bag, azaz dekoltázs táska”, mivel nagyon jól el tudta a segítségükkel rejteni az éppen viselt ruhadarab mélyebb kivágását. Ez a típusú kiegészítő viszont azóta is tiltott, a kismama inkább hordjon jól takaró kabátot, vagy magasabb nyakú felsőket és ruhákat a terhesség ideje alatt (is)!

Kötelező a zárt cipő

Nemcsak a kismamáktól, az angol királyi család összes tagjától elvárják, hogy csakis zárt cipőt hordjanak. Viszont a terhesség alatt erre fokozottabban kell ügyelni, még akkor is, ha a várandós hercegnének a kihordás során sajognak vagy bedagadnak a lábai.

Titoktartási nyilatkozat a szülésznek

Katalin hercegné

Nem meglepő, hogy a szülés lefolyásában segédkező szülész és ápoló csapattal titoktartási szerződést írat alá a királyi család.

A királyi babák általában nem kapnak egyedülálló és különleges keresztnevet

katalin-es-lajos

Ez attól is függ, hogy a születendő csemete hányadik helyen áll a trónöröklési listán. Mivel Meghan hercegné és Harry herceg gyermeke csak a hetedik a sorban, így akár a fiatal szülők azt is megtehetnék, hogy egy kevésbé hagyományos, kicsit modernebb nevet adjanak a picinek.

Az első nyilvános megjelenés pontos megtervezése fontos feladat

Lajos herceg

A királyi családban lévő kismamáknál fontos követelmény, hogy lehetőleg még a szülés napján megjelenjenek az újszülöttel. De egyáltalán nem mindegy, hogy miben tűnnek fel a St. Mary Kórház előtt! Katalin például György születése után egy ahhoz hasonló pöttyös ruhát viselt, amelyben Diana jelent meg Vilmos születése után. Biztosak vagyunk abban, hogy Meghan is meg fogja találni a módját annak, hogy tiszteleghessen Diana emléke előtt.

A hercegnék is szülési szabadságra mehetnek

Katalin hercegné

Bár az angol királyi család tradíciói igencsak régimódiak, azért van olyan dolog, amiben haladtak a korral. Például az, hogy a fiatal anyuka elmehet szülési szabadságra, melynek ideje alatt mindenféle királyi kötelezettség, hivatalos megjelenés alól mentesül. Ez Katalin esetében, a kis Lajos herceg megszületése után öt hónap volt.

A civil nagyszülők láthatási joga

Meghan és édesanyja

Régi tradíció volt a royal családban, hogy a királyi vérvonallal nem rendelkező nagyszülők semmilyen információt nem kaphatnak a terhesség időszakában. Ez szerencsére az idők során változott, és például Meghan édesanyja is jelen lehet minden egyes örömteli pillanatban a várandósság ideje alatt is.

Szöveg: D. E.
Fotó: Pinterest

(marieclaire.com)