Megható fotósorozat egy idős hölgyről, aki egyedül él egy oroszországi faluban

Olga Kouznetsova az egyik ismerősétől hallott először Lyudmila Vyacheslavovnaról, Lyuska-ról és az ő különleges életéről. A hetvenéves asszony ugyanis elszigetelődve, az oroszországi Golovkino nevű pici falu egyetlen lakosaként éldegél. A hír hallatán a fotós azonnal felkereste az idős hölgyet, és egy megható képsorozatot készített róla.

Lyudmila Vyacheslavovna

Lyuska kicsi, de nagyon is otthonos házában nincs vezetékes víz, vagy állandó áramellátás, csupán egy mobiltelefon áll a rendelkezésére. A legközelebbi település 5 kilométerre található.

Lyudmila Vyacheslavovna

Az idős hölgy a fotós elmondása szerint igazán jó házigazda, mindig van kedves szava a betérő vendéghez. A lánya és az unokája gyakran meglátogatja, nyáron burgonyával, házi készítésű savanyúsággal, friss gyümölcsökkel és zöldségekkel segíti őket. A melegebb hónapokban még társasága is akad, nyaranta a szomszédba költözik Júlia és férje, valamint Rita és annak gyermeke.

Lyudmila Vyacheslavovna

Lyuska önfenntartó, a ház körüli teendőket is nagyszerűen el tudja látni. A tetőjavítástól, a téli tüzelő előkészítéséig mindent megcsinál a 130 éves házban és annak udvarán. Reggel négykor kel, mivel nincs kút a faluban, így a közeli patakból merít vizet magának.

Lyuska

„Eredj innen te városi lány, még a végén megsebzed magad a fejszével!” – utasította a fotóst az idős asszony

Lyuska

Nyáron sokkal több munka van odakint

Lyuska

A régi orosz kályhában készíti el a napi betevőt. Nagyanyja és édesanyja receptjei alapján főz levest vagy süt ínycsiklandó pitét

Lyuska

Lyuska nagyon odafigyel az öltözködésére, minden ruhadarabja külföldről származik. De gyakran varr magának egyedi blúzokat

Lyuska

A frizuráját sem bízza másra

Lyuska

Mindent úgy csinál, ahogy szeretett édesanyja megtanította neki

Lyuska

„Sosem használtam rúzst, anyám nem szerette. Kizárólag szemceruzát.”

Lyuska

Ha épp nem jut el a közeli templomba, akkor az öreg házban csendesedik el: olvas vagy imádkozik

Lyuska

Szöveg: D. E.

(boredpanda.com)