1992 óta világszerte október 17-e a szegénység elleni küzdelem napja, mely a szegénység és a nyomor felszámolásának fontosságára hívja fel a figyelmet. Mi négy fotós képeivel tesszük ugyanezt.

Matt Black

Matt Black egy kaliforniai fotós, aki fő témájának a bevándorlást, a szegénységet és a mezőgazdaságot választotta. A férfi több, mint százezer mérföldet utazott és 46 amerikai államban készített képeket saját, A szegénység földrajza című projektjének keretén belül. Több galéria is bemutatta munkáit, sőt 2015-ben, 2016-ban és 2018-ban díjat is kapott alkotásaiért.

Ha szeretnétek még több fotót megnézni Matt Blacktől, akkor látogassatok el a weboldalára!

David Tesinsky

David egy független fotóművész, aki szereti megörökíteni az embereket és rajtuk keresztül a történeteiket. Kedvelt témái az utca embere, a különféle szubkultúrák és a szociofotózás. A cseh fiatalember célja, hogy mélyrehatóan megismerje a társadalmat, legyen szó annak egy szokatlan szegletéről vagy valamely egyedi és ellentmondásos rétegéről. A fényképezőgép számára egy eszköz, amivel nemcsak az embereket nyithatja meg, de megláthatja a különleges pillanatokat, és útmutatást kaphat saját életével kapcsolatban is. Válogatásunkban a Párizsban készült munkáiból mutatunk meg hármat.

A sorozat többi képét David weboldalán találhatjátok meg.

Joakim Eskildsen

A 47 éves dán fotográfus több díjjal és számos, fotóit összefogó könyvvel is rendelkezik. A férfi Koppenhágában él, de több európai országba, valamint Kínába és Dél-Afrikába is ellátogatott már, hogy elkészíthesse munkáit. 2000 és 2006 között a kelet-európai országokat járta be, témájának pedig a romákat választotta. Ebből a projektből született A roma utazások című kiadvány, amely kétszáznál is több fotóval és különféle történetekkel nyújt betekintést a romák életébe. Összeállításunkban a Magyarországon, Hevesaranyoson készült fotókból válogattunk.

A többi képért  látogassatok el Joakim weboldalára!

Peter Breggs

Peter Breggs nemzetközileg elismert fotóriporter, az elmúlt négy évtizedben több mint 70 országban örökítette meg az élet különféle eseményeit fényképezőgépével. A férfi korábban szerkesztőként és sajtófotósként is dolgozott Londonban, New Yorkban és Washingtonban, munkája miatt pedig járt Európában és Afrikában is. A számos díjjal jutalmazott fotós afrikai utazása során készült műveiből válogattunk.

Peter Braggs további munkáit itt tudjátok megnézni.

Szöveg: Légrádi Júlia

Képek: a fotográfusok weboldalairól