Képeken Marilyn Monroe legemlékezetesebb viseletei és felejthetetlen stílusa

Színésznő, énekesnő, szexszimbólum, múzsa, stílusikon és még sorolhatnánk, mennyi minden jut eszünkbe a törékeny önbizalmú Marilyn Monroe-ról. Csillogó tekintetét, hatalmas mosolyát és divatos megjelenését a mai napig képesek vagyunk ámulattal nézni a régi fotókon.

Csodás csíkosban

Muszáj volt a sort egy egyszerű és éppen ettől különleges viselettel kezdenünk. Ez a csíkos garbóruha szabásában mindenképpen különleges, a jól megszokott dekoltázs helyett pedig inkább Marilyn arcát hangsúlyozza.

Kosztümben is talpig nő

Nemcsak a fiatalos és olykor merész stílust részesítette előnyben, hanem a kifinomultság és letisztultság is közel állt hozzá. Ezzel a kosztümmel nem nyúlt mellé.

Egyszerű, de nagyszerű szettben

Örök kedvencünk ez a fekete-fehér, végtelenül egyszerű, mégis sokat mondó összeállítás. A kevesebb több! Így volt ez anno és így van ez ma is.

Amikor a rózsaszín nem túl sok

A rózsaszín ezen árnyalata kiváló választás volt a szőke és világos bőrű Marilynnek, a vállig érő kesztyű és a csillogóbbnál csillogóbb ékszerek tökéletes kiegészítői ennek az estélyi megjelenésnek. Egyszerűen nem lehet rá azt mondani, hogy sok – legalábbis szerintünk.

Díva stólában

Száz százalék nőiesség és előkelő kinézet, amit a hatalmas és fénylő fülbevalók csak még jobban kihangsúlyoznak. Nem csoda, hogy mindenki rajongott érte!

Aranyat érő nő

Korának stílusát egyértelműen megelőzte, és előszeretettel választott meghökkentő, egyáltalán nem hétköznapi darabokat. Ebben az arany ruhában is káprázatos.

Visszafogott természetesség

Marilyn visszafogott öltözékben is igazi díva volt. Egyszínű ruha, hófehér tűsarkú és mintás szövetkabát – akár ma is felvehetnénk ezt a szettet. Az enyhén kócos haj és a töretlen mosoly ezen a fotón is visszaköszön, méghozzá egy kevésbé erős sminkkel társulva. Nekünk tetszik!

Csak könnyedén!

Hamisítatlan nyári szett, önfeledt mosoly és gondtalanság köszön vissza ezen a tengerparti képen. A stílus ismét tökéletes: magas derekú sort egy fehér garbóval, amit szemmel láthatóan a művésznő tűrt fel egészen a bordái vonaláig.

A strandon is elegánsan

Íme, egy emlékezetes fotó a strandról, amikor Marilyn újra az egyszerűséget választotta. Ez a pánt nélküli, szoknyarésszel ellátott fürdőruha tökéletesen illik az alakjához, a pöttyös ernyő és a stílusikon mosolya pedig olyan üdeséget sugároz, hogy szinte kedvünk támad ott teremni mellette a tengerparton.

Bohém és vidám

Nem maradhat ki a sorból ez a gyümölcsös összeállítás sem, ami bár mélyen dekoltált, valahogy mégsem túlságosan hivalkodó.

Az a bizonyos ikonikus fehér ruha

És persze a legendás fehér ruhát sem hagyhatjuk ki a felsorolásból, ha Marilyn stílusát szeretnénk szemléltetni. A William Travilla által tervezett darab a divattörténelem egyik fontos darabja.

Képek: Archív