Ha elvonulnánk a nyüzsgő világ elől, vagy csak szeretnénk pár kellemes és végtelenül nyugodt napot eltölteni valahol, akkor egy-egy természetközeli hely a legjobb választás. Szellemi felfrissülés, rendezett gondolatok és pozitív energia várnak ránk, ha például az erdőben kapcsolódunk ki. Most éppen képzeletben, idézetekkel fűszerezve.

„A hegyek (…) vizet, élelmet és bölcsességet nyújtanak. Mindazt, ami az élethez szükséges. És a hegy az egyetlen dolog, ami pénzzel nem birtokolható. A hegy mindenkié.” (Luca D’Andrea)

„A civilizált emberiség elvesztette a mozdulatlanságra való képességét, leckét kell vennie csendből, a vadonból.” (Karen Blixen)

„Többet ér a virágokban, fákban, a burjánzó természetben meglátni a szépséget, mint az arany csengésében és ragyogásában fürdeni.” (Robert Lawson)

„A természet mindenütt a lélek számára ismerős hangon szól az emberhez.” (Alexander von Humboldt)

„Nem érheti igazán fekete bánat azt, aki a természetben él.” (Henry David Thoreau)

„A természet ugyanúgy állítja helyre a mentális működésünket, ahogy az étel és a víz a testünkét.” (Adam Alter)

„Bárminemű bánat eméssze az ember lelkét, a természet biztos gyógyító erőt tart fenn számára.” (Kalocsa Rózsa)

„A természet megszeretéséhez nem feltétlenül trópusi őserdőkön át vezet az út. Szép az szerényebb környezetben is. Csak látni, értékelni kell megtanulnunk.” (Sterbetz István)

„Érdemes közel lenni a földhöz, nem elfelejteni, hogy te is része vagy annak. Ha lehajolsz, esetleg megszúr egy tövis, ha átmégy a patakon, vizes, iszapos leszel. Nem baj, élsz.” (Cseh Tamás)

„A természet olyan, mint egy szimfónia, amelyet csendesen vezényelnek.” (Deepak Chopra)

Összeállította: L. J.

Képek: Pinterest