5 varázslatos híd a nagyvilágból, amit legalább egyszer mindenkinek látnia kell(ene)

A napokban nyitotta meg kapuit Vietnámban az 1400 méteres tengerszint feletti magasságban álló Golden Bridge nevű híd, amely azért is különleges, mert olyan, mintha az egészet két kőből kifaragott kéz tartaná. A lélegzetelállítóan szép építmény mellé cikkünkben még négy másik ilyen különleges átjárót gyűjtöttünk, amelyeknek már képi látványától is elakad a szavunk.

A Ba Na hegységben található Golden Bridge csúcspontja a két oldalán lévő arany színezett korlát, ami egy orvosi lobéliákkal beültetett sétányt fog közre. A híd 150 méterrel a föld felett húzódik, és az egészet a két kifaragott kéz látványa teszi igazán egyedülállóvá. „Először az acélhálóval fedett kezek formáját terveztük meg, csak ezután került rájuk az üveggyapot. A teljes híd felépítése körülbelül egy évig tartott” – jegyezte meg az építését végrehajtó cég egyik képviselője. Íme néhány fotó a lenyűgöző építményről:

golden bridge híd

És még négy másik mesés híd, ami mellett nem mehetünk el szó nélkül:

Millau Viaduct, Franciaország

A völgyhíd a maga 343 méterével magasabb, mint az ország jelképévé vált Eiffel-torony, állítólag a Föld legmagasabb hídjaként tartják számon. A 2004-ben átadott építményt a brit Norman Foster tervezte. Lélegzetelállító látvány.

Millau Viadukt

Golden Gate híd, USA

Nem maradhat ki a felsorolásból az Amerikai Egyesült Államok második leghosszabb függőhídja, ami a filmrendezőket is lenyűgözte – számtalan moziban kapott szerepet. A Golden Gate híd építését 1933. január 5-én kezdték el és 1937. május 27-én adták át a gyalogos forgalomnak. Ezt követően 27 évig, a New York-i Verrazano-Narrows híd elkészültéig a világ leghosszabb függőhídja volt. A híd azóta San Francisco szimbóluma lett.

Royal Gorge híd, Colorado

A Royal Gorge híd Colorado egyik turistalátványossága. A meghökkentően szép és veszélyesnek tűnő építmény 291 méter magasan ível át az Arkansas folyó felett. A sziklás környezet teszi igazán egyedivé.

Royal Gorge híd

Lake Pontchartrain Causeway, Louisiana

Az 58 évvel ezelőtt épült híd a mai napig Guiness-rekordernek számít, ugyanis ez a világ leghosszabb egybefüggő hídja, amely víz felett helyezkedik el. A 45 kilométer hosszú hídon körülbelül 2,5 óra alatt érhetünk át. Egy naplementét szívesen végignéznénk róla!

Lake Pontchartrain Causeway

 

Összeállította: D. E.

Fotók: Pinterest

(boredpanda.com)