5 emlékezetes mozifilm, amiben egy (vagy több) rosszfiú a főszereplő

A július 4-én megjelenő Nők Lapja Psziché magazinban többek között arra a kérdésre keressük a választ, hogy miért vonzódunk nőként a rosszfiúkhoz. Ennek kapcsán összegyűjtöttünk 5 olyan filmet, amiből kiderül, hogy a nőcsábász férfiakban valóban van valami elmondhatatlanul karizmatikus.

Mi kell a nőnek? (2000)

Mel Gibson ebben a filmben a világ császárát, egy igazi macsót alakít, akit csöppet sem érdekel, hogy mit gondolnak róla a nők. Csupán egyetlen dolog hajtja, hogy megkapja őket. Ez egészen addig így van, amíg a reklámcéghez, ahol dolgozik, be nem toppan a csodálatos és gyönyörű Darcy, és új feladatot nem ad neki. Ebből kifolyólag baleset éri, melynek különös következményeként a férfi meghallja a nők gondolatát. A kezdeti kétségbeesés után hamar rájön, hogy nem is olyan nagy baj az, ha belelát a nők fejébe… Kihagyhatatlan mozi, amikor jót szeretnénk nevetni.

Minden végzet nehéz (2003)

Ha könnyed, humoros és végtelenül romantikus filmhez lenne kedvünk, akkor jobb lesz, ha odakucorodunk a kanapéra egy finom tea társaságában, és megnézzük ezt a történetet. A főszereplő vén nőcsábászt Jack Nicholson alakítja, aki egy napon megismeri fiatal barátnőjének édesanyját (Diane Keatont). Bár elsőre nagyon ellenszenvesnek találják egymást, végül fellángol a szerelem köztük. Nagyszerű sztori, fantasztikus zenék és ragyogó színészi játék – imádjuk!

A randiguru (2005)

Szórakoztató film az agglegények utolsó mohikánjáról, Hitch-ről (Will Smith), aki megrendelésre dolgozik, ha a nők becserkészésében kell segíteni. Így ismeri meg a félénk és önbizalomhiányos Albertet, aki fülig szerelmes egy hírességbe, az elbűvölő Allegra Cole-ba. A rutinos randiguru a mókás és sokszor esetlen férfi trenírozása közben szintén emberére talál a bámulatos és ambiciózus Sara Melas (Eva Mendes) személyében, aki – mivel egy pletykarovatnak dolgozik – állandóan Allegra nyomában van. De vajon egy vérbeli nőcsábásznak el lehet csavarni a fejét?

Kaméleon (2008)

Ha kicsit komolyabban belemerülnénk a témába, és a romantikus filmek helyett valami elgondolkodtatót néznénk, akkor válasszuk Goda Krisztina 2008-as filmdrámáját! Nemcsak nagyszerű színészeket láthatunk benne, hanem egy jól kitalált sztorit is végigkövethetünk. A 30 éves Farkas Gábor (Nagy Ervin) hivatásos házasságszédelgő, aki magabiztosan hálózza be a csúnya, magányos, ugyanakkor tehetős nőket. Egyik nap Farkasnak elege lesz a rutinfeladatokból, a középszerű, butácska nőkből, igazi kihívásra vágyik. Ekkor találkozik a híres balerinával, Hannával (Hámori Gabriella), és elhatározza, hogy meghódítja a lányt.

Kémes hármas (2012)

Nőcsábászokról cikket nem írhatunk a nélkül, hogy ne szerepelne benne Hollywood ügyeletes rosszfiúja: Tom Hardy. A Mad Max – A harag útja, A 44. gyermek vagy a Leonardo DiCaprio mellett A visszatérőben is szerepet vállaló színész a romantikus filmekre is igent mond. A Kémes hármasban nem ő az egyetlen rosszfiú, hanem társa és legjobb barátja, Frank is (Chris Pine). CIA-ügynökökként mindent tudnak arról, hogyan kell elkapni valakit, de a magánéletben akadályba ütköznek, amikor ugyanabba a nőbe bolondulnak bele. Nőcsábászokként azonban megpróbálnak mindent bevetni.

A Nők Lapja Psziché legújabb, július 4-én megjelenő számában részletesen foglalkozunk a „rosszfiú jelenséggel” és azzal is, miért vonzódunk az ilyen típusú férfiakhoz.

Szöveg: D. E.

Fotó: IMDb