Az egyik szemünk sírt, a másik nevetett azon a májusi napon, amikor Lady Diana kisebbik fia oltárhoz vezette gyönyörű párját, Meghan Markle-t. Elkelt egy újabb sármos trónörökös, ráadásul civil hölgyet vett feleségül! Öröm az ürömben, hogy az ifjú Harry (és a történelemben egyébként még jó pár nemes férfi) választása bebizonyította: a közrendi sorból is lehet az ember egy csapásra hercegné! Szóval, ne csüggedjünk, mert lehet, hogy ott vár ránk is valahol egy daliás herceg! ;)

Grace Kelly és III. Rainier, Monaco uralkodója (1956)

Grace Kelly

Az ikonikus hollywoodi sztár, Grace Kelly fénykorát élte, amikor találkozott Monaco uralkodójával, III. Rainierrel. A Paris Match magazin felkérésére szervezett fotózáson ismerkedtek meg, amire eredetileg a színésznő nem is akart elmenni. 1956-ban mondták ki a boldogító igent.

Caroline Lee Bouvier Canfield és Stanislas Radziwill herceg (1959)

Caroline Lee Bouvier Canfield, az egykori amerikai elnök, John Kennedy feleségének nővére. A korábban belsőépítészként és PR-szakemberként is tevékenykedő Caroline, 1959. március 19-én kötötte össze az életét második férjével, Lengyelország hercegével. 15 évvel később, 1974. március 3-án hivatalosan is elváltak útjaik.

Marie Chantal Miller és Pál herceg (1995)

Marie Chantal Miller

Szép karriert futott be az angol hölgy, aki 16 évesen még Andy Warhollal dolgozott. 1992-ben egy vakrandin találkozott a fiatal görög herceggel, Pállal és a találkozásuk szerelem volt első látásra. Nem sokkal később a férfi el is jegyezte Marie-t a svájci Gstaad síparadicsom egyik liftjében. 1995. július 1-jén házasodtak össze. Az esküvőjüket a világ egyik legdrágább ceremóniájaként tartják számon, a menyasszony egy elefántcsontszínű, selyemből készült, gyöngyökkel díszített Valentino ruhát viselt.

Mette-Marit Tjessem Hoiby és Haakon herceg (2001)

Norvégia bűbájos hercegnője 1996-ban találkozott Haakonnal egy kerti partin, amit Norvégia legnagyobb rock fesztiváljának idején tartottak. Bár azon az estén nem találtak egymásra, a sors három évvel később újra összehozta őket, és 2001. augusztus 25-én végül házasságot kötöttek.

Katalin és Vilmos herceg (2011)

Katalin és Vilmos románca a St. Andrews-i Egyetemen kezdődött, ahol mindketten tanulók voltak, ráadásul ugyanabban az épületben volt a kollégiumi szobájuk is. 2003-ban kezdtek el randevúzni, majd egy rövid se veled-se nélküled időszak után, nyolc évvel később, 2011. április 29-én összeházasodtak.

Zsófia és Károly Fülöp herceg (2015)

Zsófia és a svéd herceg 2010-ben egy étteremben találkoztak, ahová mindketten egy-egy barátjukkal érkeztek. Kiderült, hogy a két barát ismeri egymást,  így négyesben folytatódott a találkozó. Zsófia korábban férfimagazinok modellje volt, és szerepelt a Paradise Hotel valóságshow-ban is. 2014. júniusában jegyezték el egymást, egy évvel később, június 13-án került sor a nagy napra.

Meghan Markle és Harry herceg, 2018

A Briliáns elmék sorozatból ismert színésznő 2016-ban egy vakrandin találkozott a sármos Harry-vel. Egy csapásra szerelembe estek, de egy ideig titokban tartották a kapcsolatot. 2017. novemberében, miközben sült csirkét készítettek a konyhában, Harry előállt a nagy kérdéssel, Meghan pedig természetesen igent mondott. Május 19-én a Szent György kápolnában házasodtak össze.

Szöveg: D.E.

Fotók: Pinterest

(marieclaire.com)