A flash mob – magyarul villámcsődület – egy előre megszervezett csoportosulás, ami általában nyilvános helyen jön létre, és valamilyen közösen végzett tevékenység köré szerveződik. Ilyen volt áprilisban a Szeged Rocks is, ami magas résztvevőszámának köszönhetően az ország legnagyobb zenei flash mobjává vált, és néhány napja kisfilm született róla. Ennek apropóján különleges megmozdulásokat gyűjtöttünk csokorba a nagyvilágból.

Bohemian Rapsody kicsit másképp – flash mob Svájcban 2015

Amikor az ember éppen a karácsonyi bevásárlást intézi egy bevásárlóközpontban, a legkevésbé sem jut eszébe, hogy bármelyik pillanatban felcsendülhet a Queen egyik kultikus dala. Svájcban viszont több tucat zenész gondoskodott az élményről 2015-ben.

Komolyzenei élmény – flash mob Spanyolországban 2012

A különleges fellépést egy kislány indította el a spanyolországi Sant Roc téren: szinte gombnyomásra kezdett el játszani a zenész, amint az aprópénz megcsörrent a kalapban. Ezzel egy olyan előadás vette kezdetét, amelyhez fokozatosan csatlakoztak a komoly zenészek, és végül egy hatalmas közösségi élménnyé váló koncertet hallgathattak végig a térre tévedők.

Leánykérés extrákkal – flash mob az Egyesült Államokban 2012

Valószínűleg a világ legkülönlegesebb és legemlékezetesebb leánykérését láthatjuk a fenti videón, amit a kreatív vőlegény egy flash mob keretén belül álmodott meg. A meglepetésben a pár családja és barátai is rész vettek – fantasztikus előadás!

A hősök visszatérnek – flash mob Hollandiában 2013

A helyszín itt is egy bevásárlóközpont, ahol váratlanul megszólal egy riasztó. Az emberek hirtelen felkapják a fejüket, és egy korabeli öltözetben lévő alakra lesznek figyelmesek. A középkort idéző rablás és menekülés igazi akcióvá növi ki magát, aminek a végén egy korhű élőképet kapott a közönség a szereplőkről. Kreativitás, dráma és történelem egy helyen egy ötletes előadásban.

+1 Szeged Rocks – zenei flash mob Szegeden 2018

Az eseményt április 21-én rendezték meg Szeged hatalmas főterén, ahol amatőr és profi zenészek (dobosok, gitárosok, basszusgitárosok és énekesek) adtak elő közösen négy számot.

 

Összeállította: L. J.

Nyitókép: YouTube