5 retró családi sorozat, amiért odáig voltunk anno

A soha véget nem érő szappanoperák és a régi magyar sorozatok mellett van néhány egészen különleges külföldi telenovella, amelyekért korábban hosszú percekre képesek voltunk odatapadni a képernyőre. Ezeket a megmosolyogtató és fordulatos családi történeteket gyűjtöttük egy csokorba.

Váratlan utazás

A Lucy Maud Montgomery kanadai írónő regényeiből készült sorozat a mai napig sok-sok nézőt szegez a televízió képernyője elé. A filmben megismerhetjük a szeretnivaló King családot, Hetty nénit és a konok Sara Stanley-t is, és az ő hétköznapjaikat követhetjük végig a humoros és megmosolyogtató epizódokban. Titkon mindig drukkoltunk, hogy Sara és Hetty néni viszonya rendeződjön. :)

A farm, ahol élünk

Ki ne emlékezne a bájos és huncut Lorára vagy a mindenki orra alá borsot törő Nellyre?! Nem is beszélve a barátságos és jószívű Charles Ingallsről, aki gondoskodó családfőként nap mint nap azért küzd, hogy ételt varázsoljon az asztalra. Az egyes epizódok megtekintésekor valóságos időutazásban volt részünk, hiszen az idilli kis család története az 1870-es években egy Minnesota állambeli településen, Walnut Grove-ban játszódik.

A klinika

A kórházas sorozatok veteránja ez a német filmsorozat, amelyet a 80-as évek végén követhettek nézők ezrei a televízióban. A fekete-erdői kórházban praktizáló Udót és Elke nővért nem kell bemutatni, ahogyan a jóképű Klaus Brinkmann professzort sem. A bölcs és nagy gyakorlattal rendelkező főorvost látva tudtuk, hogy minden epizódnak csakis boldog befejezése lehet.

McLeod lányai

A díjnyertes ausztrál drámasorozatot először 2001 és 2009 között vetítették televíziós csatornán. A történet két nővérről, Claire és Tess McLeodról szól, akik hosszú idő után újra találkoznak. Tess megtudja, hogy örökölte a családi farmjuk egy részét, amely 400 kilométerre van a nagyvárostól. Évadokon keresztül követhettük végig a lányok mindennapjait, szerelmeit, drámáit és boldog pillanatait a szemet gyönyörködtető ausztrál tájakon.

Megperzselt szívek

Az 1992-es francia sorozat mindössze 8 epizódból áll, cserébe a részek 90 percesek voltak. A történet szerint a főszereplő Isa Mercier pénztárosként dolgozik egy szupermarketben, de mindent megtesz azért, hogy jobb élete legyen. Jelentkezik szobalánynak a francia Riviéra egyik legszebb szállodájába, ahol megismeri Marcot, aki azonnal feleségül veszi őt. Kiderül, hogy a férfi a szálloda tulajdonosa, de nem sokkal ezután egy autóbalesetben életét veszti, így minden vagyon a fiatal nőre, Isára száll. Mi imádtuk ezt a sorozatot! Ki emlékszik a gyönyörű főcímdalra? ;)

Összeállította: D. E.

Nyitókép: Pinterest