Idézetek az utazásról, amiktől rögtön kedvünk támad csomagolni

Az utazás nem attól jó, ha minél messzebbre megyünk: kalandozhatunk a közeli erdőben, meglátogathatunk egy olyan tájegységet, ahol korábban még sosem jártunk, de a régi, ismerős helyekre is elzarándokolhatunk. Az utazás attól olyan értékes, hogy kizökkent a mindennapok monotonitásából. Ahogy a következő 15, utazással kapcsolatos idézet is.

„Az utazásaid mindenképpen a részeddé válnak.” (Anita Desai)

„Az utazás előbb szótlanná tesz, majd egyszer csak azt veszed észre, hogy elkezdenek záporozni belőled a történetek.” (Ibn Battuta)

„Az egyedül történő utazás a legfélelmetesebb, legfelszabadítóbb  élmény az életben. Próbáld ki, legalább egyszer!”  (Ismeretlen)

„Sehol sem leszel többé egészen otthon. Ez az ár, amit azért fizetsz, mert az utazásaid okán számos helyen, számos ember várja, hogy hazatérj.” (Miriam Adeney)

„Az utazás szikrát gyújt a képzeletünkben, táplálja a kíváncsiságunkat, és emlékeztet minket arra, hogy milyen csodákat rejtenek a mindennapok.” (Deborah Lloyd)

„Töltsd meg az életedet kalandokkal, ne tárgyakkal! Legyenek történeteid, amiket elmesélhetsz, ne dolgaid, amiket megmutathatsz.” (Ismeretlen)

„Ha utazol, megbizonyosodhatsz róla, hogy teljesen mindegy, mennyit tudsz, mert mindig van valami új, amit megtanulhatsz.” (Ismeretlen)

„Még nem voltam mindenhol, de rajta van a listámon.” (Susan Sontag)

„Szeretem azokat a helyeket, amelyek megmutatják, hogy milyen kicsi vagyok, és hogy a saját problémáim mennyire súlytalanok.” (Ismeretlen)

„A világ egy könyv, aki nem utazik, az csak egyetlen lapját olvassa el.” (Szent Ágoston)

„Minden évben menj el legalább egy olyan helyre, ahol korábban még soha nem jártál.” (a dalai láma)

„Az utazás nemcsak az elmét csiszolja, hanem időnként azzal a következménnyel jár, hogy az ember furcsa ismeretségekre tesz szert.” (Agatha Christie)

„Minden útnak, még a tévútnak is, van egy olyan rejtett úti célja, aminek az utazó nincs tudatában.”  (Müller Péter)

„Bizonyos, hogy minden igazi utazás értelme a hazajutás, s az ember megkezdi a hazatérést abban a pillanatban, amikor útrakel.” (Márai Sándor)

„A vérbeli utazónak nincsenek konkrét tervei, és nem szándékozik mindenáron célba érni.” (Lao-ce)

 

Összeállította: M. M.

Fotó: Thinkstock