10 őszinte és megmosolyogtató idézet a Bridget Jones-könyvek írójától, Helen Fieldingtől

Egyes feltételezések szerint a Helen Fielding csak egy álnév, amelyet egy 18. századi angol író tiszteletére vett fel az írónő, aki egyébként tíz évig dolgozott a BBC-nél, majd miután 1999-ben megjelent a híres „szinglibiblia”, a Bridget Jones naplója című könyve, egy csapásra világhírűvé vált. Helen Fielding születésnapja alkalmából néhány humoros és komoly gondolatát gyűjtöttük össze.

helen fielding

„Két ember kapcsolata titokzatos dolog (…). A kívülálló sohasem érti igazán, mi működteti őket.”

„Egy nőnek tudnia kell, miben hisz, különben hogy hihetnének őbenne?”

„Korunkban és napjainkban egy nőnek egyetlen valakire van szüksége, és az ő maga.”

„Kultúránk túl nagy feneket kerít a látszatnak, a kornak és a rangnak. A szeretet az, ami fontos.”

„Felmérések bizonyítják, hogy nem a szerelem tesz boldoggá, nem is a gazdagság vagy a hatalom, hanem az elérhető célokért folytatott harc; és mi a fogyókúra, ha nem ez?”

„Nem szabad, hogy a nő, mint olyan, a férfiak által élje az életét; önmagában legyen a teljes egész!”

„A probléma az, hogy álomvilágban élünk, örökké a múltba vagy a jövőbe nézünk, ahelyett, hogy élveznénk a jelen pillanatot.”

„A szerelem nem olyasmi, ami megtörténik velünk, hanem olyasmi, amit csinálunk. Akkor hát mit nem csináltam én?”

„Sohasem fogok arra célozgatni, hogy a szingliség hiba, vagy hogy ha valaki szingli, annak okvetlenül van valami baja. Mert mint valamennyien tisztában vagyunk vele, a szingliség normális állapot a modern világban, az élet egy bizonyos pontján akárkiből lehet szingli, és ez az állapot ugyanolyan érdemes tiszteletre, mint a házasság szent köteléke.”

„Vannak bizonyos időszakok az életben, mikor minden elromlik, nem tudjuk, merre menjünk, úgy rémlik, mintha körülöttünk mindenfelé olyan rozsdamentes acélajtók csapódnának össze, mint a Star Trekben. Ilyenkor azt kell tenni, hogy legyünk hősnők és maradjunk vitézek, ne süllyedjünk bele az ivásba vagy az önsajnálatba, és minden oké.”

 

Összeállította: D. E.

Fotó: IMDb