Komikából komoly színésznő – Kedvenc Jennifer Aniston-karaktereink a vászonról

Jennifer Aniston egy hihetetlenül szerethető, remek humorú színésznő, aki az utóbbi időkben drámai oldalát is megcsillogtatta, méghozzá hihetetlenül erőteljes módon. Bennünk mégis jobban megragadtak azok a kedves karakterek, akiket az évek során alakított. A színésznő születésnapja alkalmából ezekkel a szerepekkel nosztalgiázunk.

Rachel – Jóbarátok

A kilencvenes évek kultikus sorozata milliókat bilincselt a tévéképernyők elé. Rachel Green pedig messze az egyik legszerethetőbb és legviccesebb karakter volt a hat jóbarát közül. Ő ment keresztül a legnagyobb jellemfejlődésen a történet során, így szépen végigkövethettük, hogyan vált a kezdetben apuci elkényeztetett kislányából egy önálló, talpraesett nő, majd édesanya.

Dr. Julia Harris – Förtelmes főnökök

A film – mint az a címéből is kiderül – a világ legutálatosabb főnökeiről szól. Köztük van a szexmániás fogorvos is, akit Jennifer Aniston alakít. Dr. Julia Harris nem leplezi a vonzalmát, amit a beosztotta iránt érez. Hihetetlenül elszánt, a gyűjtőszenvedély hajtja és a vágyát még jobban feltüzeli, hogy kiszemeltje többször visszautasítja. Karaktere néha-néha kemény túlzásokba esik, ezért könnyen idegesítővé válik, ám remek humora jól kompenzálja. Sokan nem kedvelték ezt a filmet, noha a színésznő ügyesen hozta az általa alakított figurát.

Brooke – Szakíts, ha bírsz

Brooke és Gary története nagyon boldogan indul, mindent elsöprő, nagy szerelemmel. Ám, az összeköltözés után a kapcsolatuk mélypontra jut, és szakítanak. A dolog pikantériája csak az, hogy kénytelenek egy fedél alatt élni továbbra is. Elindul a soha véget nem érő adok-kapok, ami egy ideig a másik visszaszerzéséért megy, a vége azonban nem úgy alakul, ahogy szerették volna. A kissé hisztis, maximalista és rendkívül makacs Brooke módszereivel sokszor nem lehet egyetérteni, de annyi biztos, hogy nagyon szereti a férfit. Egyet azonban megtanít nekünk a film által: a szerelem nem mindig elég.

Claire Simmons – Boldogság bármi áron

Az gyógyszerfüggő Claire szerepe teljesen átfogalmazta, amit Jennifer Aniston színészi játékáról gondoltunk. Megindító és hihetetlen elemi erővel bíró alakítást nyújtott, ami messze túlmutat korábbi szerepeinél. Egy velejéig elkeseredett, számos lelki gonddal küszködő nő bőrébe bújt, aki mindenkit elmart magától, ám élni akarása végül felülkerekedik. Újra szerető közegben akar lenni, és akármennyire is nehezen megy neki, mindent megtesz érte. Épp ezért érdemel tiszteletet. Akárcsak Aniston alakítása.

Polly Prince – Derült égből Polly

A szabadságszerető és hihetetlenül kedves Polly fittyet hány a konvenciókra. Soha nem tervez előre, hagyja magát sodródni az eseményekkel. Boldog, kiegyensúlyozott életet él, amiben semmi helye a rohanó modern világnak. Az ő teljes ellentéte Reuben, aki merev szabálykövető és emellett tisztaságmániás is. A két külön világ azonban találkozik… Ebben a filmben a színésznő humoros oldala mutatkozik meg.

Beth – Nem kellesz eléggé

Négy nő kapcsolatait és férfiakhoz fűződő viszonyát mutatja be a romantikus film, amely nagy kedvencünk. Egyik főszereplője a megbízható Beth, aki szilárd támasza a családjának, és aki évek óta együtt van párjával, Neillel (Ben Affleck). Ám hiába várja, a férfi nem kéri meg a kezét, sőt, mint kiderül, nem is olyan fontos számára ez a fajta elköteleződés. Beth sokáig kitart mellette, elfojtja a valódi vágyait, ám végül a szakítás mellett dönt. Bátorsága, ereje és önismerete tiszteletre méltó, hiszen annak ellenére hozza meg a döntést, hogy szereti a férfit. Végül a távolság kell ahhoz, hogy Neil végre belássa, nem tud nélküle élni.

Sarah – Azt beszélik

Minden családnak megvan a maga titka. Sarah esetében ez a titok mind egy emberhez köthető, méghozzá a sármos Beau Burrough-hoz (Kevin Costner). Az elszánt és rendkívül kíváncsi nő azonban addig nem nyugszik, míg fel nem tárja, mi rejlik a háttérben. Végül pedig jogosan adódik a kérdés, vajon lesz-e olyan meggondolatlan, hogy ő is elköveti azokat a hibákat, amiket az anyja és a nagyanyja. Megindító, néha vicces alakítást nyújt ebben a filmben Jennifer Aniston, amire jó szívvel emlékezünk vissza.

Összeállította: F.R.

Nyitókép: Pinterest