Az Erő vele van! 7 érdekesség és fotó Mark Hamillről

Egy epizód erejéig szerepelt a Simpson családban, utál szakállat viselni, de az új Star Wars-trilógia kedvéért újra arcszőrzetet növesztett, Az ébredő Erő forgatásakor majdnem az életét vesztette. A Luke Skywalkert alakító Mark Hamillről cikkünkben még több érdekességet olvashattok, akárcsak a Nők Lapja 2018/6. számának Sztárinterjú rovatában.

Költözős gyerekkor

mark hamill

Mivel édesapja az amerikai haditengerészetnél szolgált, gyakran kellett költözködnie a családnak. Hol Kaliforniában, hol Virginiában, sőt még Japánban is éltek. Az ifjú Mark Japánban végezte a gimnáziumi tanulmányait is.

Heten, mint a gonoszok

Mark Hamill

A mozgalmas gyerekkort hat másik testvérével élte meg, ő negyedikként jött a világra. Két fiútestvérével és négy lánytestvérével minden nap iskola után együtt nézték a Mickey Mouse-rajzfilmeket, ez volt a család kedvence. A színész ezért nagyon sokáig arról álmodozott, hogy egyszer karikaturista lesz. A mai napig képregényeket szerkeszt és ír.

Luke Skywalker szerepét Freddy Kruegernek köszönheti

mark hamill

Luke Skywalker szerepét egyik barátjának, Robert Englundnak köszönheti, aki az ismert horrorsorozat, a Rémálom az Elm utcában főszereplőjét, Freddy Kruegert alakította. Amikor Englund először hallott a szerepről, azonnal tudta, hogy barátja, Mark tökéletes lesz rá, ezért beajánlotta.

A neve eggyé vált Luke Skywalkerével

Mark Hamill

A színész nagyon sokat küzdött azért, hogy kilépjen az ikonikus szereplő árnyéka mögül. 1978-ban például feltűnt a Száguldó nyár című kultfilmben, vagy 1980-ban A nagy vörös egyes című drámában, de egyikben sem nyújtott olyan átütő alakítást, mint az űropera-sorozatban.

Akit meglepett a siker

Mark Hamill

Nem számított arra, hogy a Star Wars-sorozat ekkora sikert fog aratni, bár azt gondolta, hogy rendkívül szórakoztatónak fogja tartani a nagyközönség. „Azt hiszem, az emberek azért kedvelik és kedvelték mindig is ezt a mozit, mert rengeteg ismerős elemet átvettünk különböző műfajú filmekből: a kalózos, a western és a háborús képkockák mellett, ráadásul még humoros is. Pedig egy sci-fi általában nem is vicces.”

A pályafutása során volt egy csúnya autóbalesete

Mark Hamill

1977. január 11-én a Csillagok háborúja negyedik epizódjának, az Egy új remény egyik fontos jelenetének forgatása előtt egy nappal Hamill autójával lesodródott az útról. Az orrán kívül az arca többi része is sérült, az orvosok hétórás műtétet végeztek rajta, hogy ne legyen maradandó nyoma a balesetnek.

A világon ő játszotta el a legtöbbször Jokert

Mark Hamill

Nem, ez nem elírás: Mark Hamill 1992 óta több animációs sorozatban és videojátékban kölcsönözte Batman legnagyobb ellenfelének hangját.

 

Szöveg: D. E.

Fotók: IMDb, thethings.com

(thethings.com)