A művész, aki teafiltereket használ festővászonnak

Az utóbbi időben a bullet journalok, azaz a vizuális naplók meghódították a világot, nem véletlenül. A praktikus, szép és abszolút személyes füzetek az alkotás örömét adják nekünk, akárcsak Ruby Silvous amerikai művésznek azok a különleges alkotások, amelyeket teafilterekre fest.

Míg a legtöbben általában eldobjuk az elázott teafiltereket, egy amerikai művész, Ruby Silvous, miután elfogyasztotta a forró italt, hagyja megszáradni a filtereket, majd ecsetet ragad, és lenyűgöző csendéleteket pingál rájuk.

„A használt teafilterek első ránézésre nem túl vonzóak, de míg másoknak ezek csupán szemétbe való dolgok, addig én egy-egy elázott darabra üres festővászonként tekintek. A festésnél mindig az adott pillanatot ragadom meg, így áll össze az egészből egyfajta vizuális napló. Minden nap egy új műalkotás, amin egy-egy momentum, emlék elevenedik meg rajzzal, ragasztással vagy festéssel.”

Ruby Silvous 2015 óta készít teafilterekből mini festményeket, célja pedig, hogy másoknak is ihletet adjon. Nálunk elérte a célját – nézzétek a mini mesterműveket!

teafilter

teafilter

teafilter

teafilter

teafilter

teafilter

teafilter

teafilter

teafilter

teafilter

teafilter

teafilter

teafilter

teafilter

A művész Instagram-oldalán még több varázslatos alkotást találtok.

Szöveg: D. E.

(boredpanda.com)