Amit Fülestől, Malackától, Tigristől és a többiektől tanulhatunk

Micimackó és a többiek sokunk szívébe belopták magukat. Talán pont azért, mert mindegyiküknek megvan a maga szerethető hibája, és egyikük sem tökéletes, könnyű velük együtt érezni. Az író, A. A. Milne születésének 136. évfordulója alkalmából idézzük fel, mit is tanultunk, tanulhatunk a szereplőktől.

Malacka

A szorongást olykor úgy is legyőzhetjük, ha van pár jó barátunk, akikkel szívesen átbeszéljük a gondjainkat. Ha van legalább egy olyan barátunk, aki a bajban mellettünk áll, és csak 99 évet élne, ha mi 100-at, akkor biztosak lehetünk benne, hogy jó kezekben vagyunk.

Tigris

Az ölelkezés az egyik legjobb útja a szeretet kifejezésének, de csakis akkor, ha ezt a másik is így gondolja. Indokolatlanul ne ölelkezzünk, pláne ne nagy hévvel és heves ugrálgatások közepette!

Nyuszi

A nagylelkűség és a segítőkészség még nem ártott meg senkinek. Ha lehetőségünk van megvendégelni valakit, aki aztán fogja magát és beszorul a bejáratnál, véletlenül se hagyjuk pácban. Olyan élményben lehet részünk, amit még az ükunokáinknak is mesélhetünk.

Füles

A bágyadt melankóliának van egyfajta bája, de a szomorúságon érdemes túllendülni. Szóljunk egy barátunknak, és kérjünk tőle segítséget! Ha olyan, mint Micimackó, biztosan kihúz minket a slamasztikából.

Róbert Gida

Róbert Gidától megtanultuk, hogy egy jó barát mindig kéznél van, és segít, ha bajba kerülünk. Nem mellékesen mindig van számunkra pár kedves, becézgető mondata, például az, hogy „csacsi öreg medvém”.

Összeállította: M. M.

Illusztrációk: Pinterest