8 érdekesség és fotó a legendás Cary Grantről

Minden idők legkiválóbb és a nők többsége szerint legsármosabb színésze, Hollywood aranykorának egyik ikonikus alakja. Hitchcock négy filmjében is szerepelt és olyan ismert emberek voltak a filmvásznon a partnerei, mint Marlene Dietrich, Katharine Hepburn, Ingrid Bergman vagy Grace Kelly.

Majdnem Lockwood

cary grant

Amikor a fiatal férfi 27 évesen megérkezett Hollywoodba, a Paramount stúdió vezetői nem találták elég erősnek az eredeti, Alec Archibald Leach nevet. Grant később elmondta, a stúdióban levő ember azt mondta neki: „Az Archie egyáltalán nem hangzik jól Amerikában”, majd a színész megjegyezte: „Ami azt illeti, Nagy-Britanniában sem!” A névváltoztatásnál felkereste barátait, akik végül a Cary Lockwood nevet javasolták. Végül a vezetőség ezt Cary Grant-re változtatta, mivel a Lockwood név szerintük nem volt elég egyedi.

Aki zsinórt rejtett a zsebébe

cary grant

Cary Grant szegény családban nőtt fel, a gyermekkora a folyamatos nélkülözésről szólt. Édesapja egy ruházati gyárban dolgozott szabósegédként, de ebből nem tudta fedezni a család anyagi szükségleteit, így Cary-nek egészen korán fel kellett nőnie. Férfiként elképesztő stílusa volt, nagyon jól öltözött, sokak szerint talán így reagált a sanyarú gyermekkorára. A színész állítólag mindig egy zsinegdarabot hordott az egyik zsebében, ezzel emlékeztette magát arra, hogy soha ne feledkezzen meg arról, honnan is jött.

Öt esküvő, négy válás

cary grant

Grant inkább csak a filmjeiben volt igazi szerelmes hős, a valóságban rengeteg párkapcsolati problémával küzdött. Feleségei azzal vádolták, hogy túl nagy kontroll alatt tartja őket a színész. A negyedik arának, Dyan Cannonnak például mindig megmondta, hogy milyen ruhát viseljen.

Csókkirály

cary grant

Az ő nevéhez fűződik a filmtörténet leghosszabb csókja. A nevezetes csók Ingrid Bergmannal csattant el Alfred Hitchcock filmjében és olyan élethű alakítást nyújtottak, hogy kisebb botrány is lett ebből. A jelenet hatására végül az amerikai cenzorok betiltották a három másodpercnél tovább tartó csókolózást a filmvásznon.

Majdnem Bond

cary grant

Ian Fleming állítólag neki írta az első James Bond-filmet, de Grant 58 évesen már öregnek érezte magát a szuperkém szerepére.

Bélyegkép

cary grant

2002-ben Amerikában bélyeg is megjelent arcképével.

Igazi mókamester

cary grant

A színész mindig is szeretett viccelődni és nem állt tőle távol a csúnya beszéd sem, de mindig megmaradt talpig úriembernek. A szintén Oscar díjas Gregory Peck egyszer azt mondta róla: „Cary történetmesélésben legyőzhetetlen! Bármilyen akcentussal tud beszélni és bárkit tud utánozni. Néha nem hiszek a fülemnek, hogy milyen csúnya dolgok hagyják el a száját!”

A mosolya mindent elárul

cary grant

Ha közelebbről szemügyre vesszük Cary Grant egyik fotóját, észrevehetjük, hogy a fogai kicsit távol vannak egymástól. Ez állítólag azért van, mert egy gyermekkori balesetnek köszönhetően kitört az egyik metszőfoga, amit aztán sosem pótoltatott.

(ranker.com, mentalfloss.com)