A világ egyik legszebb nője ma is, többek közt az ő nevéhez fűződik a legendás szupermodell éra kezdete. Claudia Schiffer 49 éves, őt ünnepeljük ma.

Szégyenlős volt

Ma már kicsit nehéz elhinni, de Claudia Schiffer nagyon szégyenlős volt a középiskolában. A magassága miatt gátlásokkal küzdött, és visszahúzódó volt – nem szerette, ha mások észreveszik.

A nyelvek mestere

Már rég tudjuk, hogy nem igaz a sztereotípia, miszerint a modellek nem túl intelligensek. Erre a tévhitre pedig Claudia Schiffer is rácáfol, aki három nyelven: angolul, németül és franciául beszél.

Ügyvéd akart lenni

Claudia Schiffer tehetős családból származik, édesanyja ügyvéd és ő is sokáig erre a pályára készült. Egészen addig, míg egy düsseldorfi bárban fel nem fedezték, és el nem indult a modellkarrierje.

Ezt élvezte a legjobban a terhességében

Sok nő nehezen viseli a teste átalakulását a terhesség során, ám Claudia minden pillanatát élvezte. Leginkább azt, hogy végre azt eheti, amit megkíván. Az élményben háromszor lehetett része.

Elképesztő karrier

Claudia Schiffer egyike a világ legismertebb szupermodelljeinek, közel harmincéves pályafutása során több mint ezer címlapon szerepelt.

Saját étteremlánca volt

1995-ben híres kolléganőivel, Christy Turlingtonnal, Naomi Campbellel és Elle Macphersonnal közös étteremláncot nyitottak. Mi más lett volna a neve, mint Fashion Café (Divat Kávézó).

Többször kettévágták

Na, nem a szó szoros értelmében – az egész csak illúzió volt. Claudia Schiffer ugyanis 1994-től a híres mágus, David Copperfield jegyese volt, és számtalanszor közreműködött a férfi mutatványaiban.

Egymillió fontot ajánlottak neki egy randevúért

1994-ben egy arab sejk különös kéréssel kereste meg a modellt: randevút szeretett volna kérni (vásárolni) tőle, amiért egymillió angol fontot ajánlott fel.

Szeret adakozni

Claudia Schiffer számára fontos, hogy segítsen a rászorulókon, ezért gyakran adakozik. Emellett az UNICEF jószolgálati nagykövete.

Filmekben is feltűnt

Matthew Vaughn filmrendező felesége 2002 óta, így nem meglepő, hogy a mozivásznon is feltűnt néhányszor. Láthattuk például a Zoolander és az Igazából szerelem című alkotásokban, de az 1994-es Richie Richben is feltűnt.

Összeállította: F.R.

Fotó: theredlist.com, Pinterest

(harpersbazaar.com.sg, ppcorn.com)